Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single METZ – “Light Your Way Home”

© Vanessa Heins

Hoewel het al drieënhalf jaar geleden is dat Metz nog een album uitbracht, stond de Canadese noiseband zelden stil. Zo loste het drietal tussendoor een liveconcert en een deluxe editie van hun debuut, alsook enkele losse singles, waaronder eentje met Joe Talbot van IDLES. “Light Your Way Home” is ook alweer de derde en wellicht laatste single van de vijfde plaat Up On Gravity Hill, die op 12 april via Sub Pop Records en Dine Alone Records verschijnt. De eerste, “Entwined (Street Light Buzz)”, begint met een typische posthardcore riff, maar houdt het daarna in midtempo, met interessant getokkel van triade-akkoorden en een atmosferische brug. “99” springt evenmin door de geluidsmuur, maar behoudt nog de rauwe, nerveuze Metz-sound die we gewoon zijn. “Light Your Way Home” daarentegen, pakt het helemaal anders aan.

Metz lijkt naar ons commentaar uit 2020 te hebben geluisterd, toen we wensten om de quasi shoegazesound van “A Boat to Drown In” nog eens tegen te komen. De afsluiter van het nieuwe album is namelijk een volbloed dreampopnummer. De rijkdom aan treurklanken valt niet te overschatten, mede dankzij de productiekunsten van Seth Manchester, bekend van Battles en Lingua Ignota. Naast talloze gitaareffecten, zit er een mechanische terugklap op het drumstel, wat voor een organische echo zorgt. Ook de stemmen weerklinken breder dan anders, dankzij de inbreng van Amber Webber van Black Mountain en Lightning Dust. De video van Colin Medley benadrukt eveneens de sfeer van verlies en rauw. Een van de overige vijf songs van Up On Gravity Hill belooft alvast ook van het typische pad af te wijken, gezien we nog wachten op de feature van Owen Pallett, beter bekend als de violist op de platen van Arcade Fire.

Metz komt op 22 november Up On Gravity Hill voorstellen in Trix Antwerpen. De twee voorgaande dagen staan ze in Amsterdam en Groningen.

Facebook / Instagram / Twitter

Tracklist voor Up On Gravity Hill:

1. “No Reservation/Love Comes Crashing”
2. “Glass Eye”
3. “Entwined (Street Light Buzz)”
4. “99”
5. “Superior Mirage”
6. “Wound Tight”
7. “Never Still Again”
8. “Light Your Way Home”

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

171 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
InstagramLiveRecensies

IDLES @ Lotto Arena: Een kolkende massa energie

Het gaat snel voor IDLES. Zeer snel! De laatste zaalshows in België tonen deze stijgende curve perfect aan; Trix in 2019, Ancienne…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - TANGK (★★★½): Grijzer en wijzer

Met de tijd verandert de wereld voortdurend en quasi niets ontsnapt aan dat fenomeen, ook bands niet. Meer dan eens merk je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.