InstagramLiveRecensies

Compact Disk Dummies @ Ancienne Belgique (AB): Bloedhete triatlon

© CPU – Marvin Anthony

Compact Disk Dummies lijkt de laatste tijd in een groeispurt te zitten. De broers hebben een derde plaat af en beginnen sinds kort ook nieuwe muziek te lossen. “There’s No Sex Without You” viel erg in de smaak bij het grotere publiek en ook “fomo” is moeilijk te vermijden op de radio. Afgelopen zomer mochten Lennert en Janus Coorevis zowel het hoofdpodium van Pukkelpop als van Rock Werchter nog platspelen, nu was Brussel aan de beurt.

Het Franse duo Tonique & Man mocht de feestelijke avond aftrappen met zijn mix van funk, disco en zomerse tunes. De twee vrienden brachten in september hun eerste plaat Opening Soon uit en schaarden daarmee meteen wat fans achter zich. De vergelijking met een band als Parcels zal nooit ver weg zijn en hun toegankelijke muziek kon het nog maar kleine aantal AB-gangers zeker bekoren. Na het tweede nummer moest het duo wel expliciet vragen om wat extra beweging en de muziek bleef verder net iets te commercieel. Alles bij elkaar werd er ook net iets te weinig live gespeeld en betrapten we hen op een aantal kleine technische foutjes, maar we kwamen zeker in de juiste sfeer terecht. Hun speelse en opgewekte muziek zal vakantiegangers in zomerbars zeker bekoren en klinkt op plaat ook erg goed, maar live kan het nog net iets beter uitgewerkt worden.

© CPU – Marvin Anthony

Even later knalde het drietal van Compact Disk Dummies het podium op. De broers uit Desselgem stonden in de startblokken zoals we dat gewoon zijn: Janus knopjesdraaiend en Lennert energetisch stuiterend. Achter hen verzorgde Robin Wille de drums, die doorheen het volledige concert een fantastische toevoeging bleken. Het officiële startschot werd gegeven met “Matter Of Time”, maar het was vooral de single “There’s No Sex Without You” die het publiek wild maakte. Zijn vest kon Lennert exact anderhalf nummer aanhouden. Een bloedhete AB bereikte meteen een kookpunt en de temperatuur daalde pas toen de Dummies het podium na tachtig minuten verlieten.

Er was duidelijk gesleuteld aan het totaalplaatje van de show, want ook over de visuals was klaarblijkelijk nagedacht. De gigantische ‘Compact Disk Dummies’-letters werden af en toe naar boven gehesen om ook het scherm zijn werk te laten doen. Zo mocht Tom Barman met de krullen van Lennert Coorevtis “Satelites” meezingen, waarna die laatste zijn koebel bovenhaalde om er nog een schepje bovenop te doen. Er werd bij nagenoeg elk nummer nog een verrassende extra sprint toegevoegd, vaak verbazend hard en telkens weer sterk bombastisch uitgevoerd.

© CPU – Marvin Anthony

De synergie tussen de muzikanten op het podium en het publiek werkte bovendien uitstekend. Lennert Coorevits stuiterde in het rond als een Olympisch Duracellkonijn en leek wel elke vijf minuten een nieuwe dansmove uit zijn benen te gooien. Dat vertaalde zich in een dolenthousiast publiek, dat meer wel dan niet in zijn handen klapte. En wanneer het konijn even uitgeput was, sprong de zaal graag in tijdens nummers als “I Remember” of Belpop-klassieker “The Reeling”. Tijdens “Girls Keep Drinking” beval de zanger de AB menselijke torens te maken, terwijl hij en Wille een heerlijk heen-en-weerspelletje speelden op de drums.

Vanuit het midden van de zaal speelden de broers samen in een stripped down-setting een stripped down-versie van “Drugs Don’t Work”. De razendsnelle tred vertraagde wat en de roes waarin het publiek zat, leek daardoor heel eventjes te verdwijnen. Er leek meer te doen met het nochtans leuke idee, maar met “Remain In Light” werd de Ancienne Belgique gelukkig weer helemaal wakkergeschud. De eindspurt was ingezet en de klassieke sitdown tijdens “The Reeling” sloot de avond daarna magnifiek af.

© CPU – Marvin Anthony

We zetten graag een aantal statistieken overzichtelijk op een rij. Op het einde van de avond was Lennert Coorevits vier keer in het publiek gekropen, inclusief één crowdsurfmoment, had hij op het podium een recordaantal (kilo)meters afgelegd en ongetwijfeld een verbazingwekkend aantal calorieën verbrand. Een zingende hardloper, zijn fonkelende broer en een onmisbare drummer wonnen in Brussel gisterenavond goud tijdens hun eigen, dansbare en bloedhete triatlon.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Matter Of Time
There’s No Sex Without You
Neon Fever Dream
Satellites
Cry For Me
Are Friends Electric (Gary Numan-cover)
Fomo
Holy Love
I Remember
Girls Keep Drinking

Drugs Don’t Work
Remain In Light
The Reeling

Related posts
InstagramLiveRecensies

Zara Larsson @ Ancienne Belgique (AB): De renaissance van de Europese Beyoncé

Op haar tiende, ondertussen zestien jaar geleden, won de Zweedse zangeres Zara Larsson de talentenwedstrijd Tallang in haar thuisland, maar dat ze…
InstagramLiveRecensies

Kim Petras @ Ancienne Belgique (AB): Pop-peepshow met grote stem

De Duitse popster Kim Petras heeft de afgelopen jaren verschillende records verbroken en werd meer dan ooit een popster die internationaal gevierd…
InstagramLiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ Ancienne Belgique (AB Club): Zwoel, funk en indierock

Velen onder ons leerden Jack Vamp & The Castle of Creep kennen toen de band rond Arthur Boussiron vorig jaar De Nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.