Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies – “There’s No Sex Without You”

© CPU – Cédric Depraetere

Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat we nog nieuwe muziek op ons bord geserveerd kregen van de gebroeders Coorevits in de gedaante van Compact Disk Dummies. Middenin de eerste lockdown brachten ze hun tweede langspeler Neon Fever Dream uit, maar het is niet dat ze daarna hebben stilgezeten, integendeel. Met Silver Sisters stampten ze een zusterproject uit de grond, waarin ze als dj-duo optreden met onder andere verschillende geslaagde remixes van hun eigen nummers. Daarnaast werkten ze nog mee aan een familieopera, schreven ze de soundtrack voor de televisiereeks De Kraak, vierden ze het tienjarige bestaan van hun monsterhit “The Reeling” met onder andere een korte documentaire… Op die nu al enorme waslijst komt nu dus ook een nieuwe single te staan.

De spanning rond de release van “There’s No Sex Without You” werd door Compact Disk Dummies op een wel erg originele en creatieve manier opgebouwd. Het nummer werd eerst gefileerd om vervolgens op sociale media consequent laagje per laagje geserveerd te worden aan de fans. In verschillende, korte filmpjes kregen immers een aantal bekende koppen de hoofdrol. Onder andere Sarah Vandeursen mocht de drumpartij aankondigen, Hakim Chatar nam de baslijn voor zijn rekening en Wim Willaert bespeelde de viool op zijn eigen grandioze manier. Het lied zelf is een heerlijk zomers disconummer, waarin al die verschillende laagjes sterk op elkaar inspelen en op de juiste momenten losgelaten en terug ingezet worden. De invloeden van dat andere bekende duo Daft Punk zijn ontegensprekelijk te horen, maar het is toch vooral een typische, zonnige knaller van Compact Disk Dummies geworden waarop we onszelf al gretig zien dansen. Onze dansbenen zijn bij deze opgewarmd en we kijken alvast uit naar meer van deze twee.

Compact Disk Dummies opent op 29 juni de Main Stage van Rock Werchter en gaat ook Pukkelpop op zaterdag 19 augustus doen stuiteren. Op 25 november kan je de band in de AB aan het werk zien.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Compact Disk Dummies – The Signal (★★★★): De ideale soundtrack voor zomerse uitbundigheid

Compact Disk Dummies heeft geen introductie meer nodig als vaste waarde binnen de Belgische muziekscene. De broers Janus en Lennert Coorevits braken…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.