Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies – “fomo”

© CPU – Ymke Dirikx

Nadat Compact Disk Dummies jarenlang het middelgrote publiek entertainde, mikken de broers sinds kort een stukje hoger. Afgelopen zomer was er zo enkel plaats voor de hoofdpodia van het grote Rock Werchter en Pukkelpop en later dit jaar staat de grote zaal van de Ancienne Belgique op het programma. Die show zal vermoedelijk overigens bol staan van nieuw materiaal, want het ziet ernaar uit dat het duo een derde langspeler af heeft. Met “There’s No Sex Without You” kregen we daar enige tijd geleden al een hitlijstendominerende eerste single uit te horen; nu is daar het nieuwe “fomo”.

Die nieuwste creatie werd gemaakt in samenwerking met Wieger Hoogendorp (Goldband) en dat is er ergens ook wel aan te horen. De klassieke Compact Disk Dummies-sound is ten alle tijden voelbaar, maar er hangt ook een vintage discosfeertje doorheen “fomo”. Een steeds aanwezige bassynthlijn tekent het nummer, terwijl Lennert Coorevits hoogtes verkent met zijn herkenbare stemgeluid. Er zit op die manier een stevige groove in de single, met hier en daar zelfs een vleugje rock-‘n-roll. Meeknikken gebeurt zo zonder dat je het goed en wel beseft, waardoor het ernaar uitziet dat Compact Disk Dummies een nieuw radiohitje beet heeft.

Op 25 november staat Compact Disk Dummies in de Ancienne Belgique, op vrijdag 19 en zaterdag 20 april staat het duo in De Roma.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2043 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Cactusfestival verwelkomt Compact Disk Dummies en Het Zesde Metaal!

Het schoonste festival van Brugge is alweer aan het sleutelen aan een mooie affiche en kondigde onlangs met Brihang al een mooie…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
InstagramLiveRecensies

Compact Disk Dummies @ Ancienne Belgique (AB): Bloedhete triatlon

Compact Disk Dummies lijkt de laatste tijd in een groeispurt te zitten. De broers hebben een derde plaat af en beginnen sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.