Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek – “Dang”

© CPU – Joost Van Hoey

Met haar tweede langspeler Desire, I Want To Turn Into You bevestigde Caroline Polachek moeiteloos dat ze een van de spannendste artiesten van het moment is. Jarenlang maakte ze deel uit van synthpopformatie Chairlift, maar het is vooral met haar soloproject en haar werk als producer voor onder meer Charli XCX dat Polachek haar strepen verdiende. Het hart van de hyperpopcommunity sloeg al een tijdje harder bij het horen van haar naam, maar door de wondere wereld van TikTok ontdekten vele anderen het werk van de artieste. “So Hot You’re Hurting My Feelings” en “Bunny Is A Rider” werden plots heuse hits en zo ontstond plots ook de angst dat we op haar tweede album een meer conventionele sound zouden horen. Gelukkig bleef de Amerikaanse trouw aan zichzelf en leverde ze een waar popmonument met tijdloos karakter af. Voor de storm rond die plaat gaat liggen, krijgen de fans van Polachek met “Dang” alvast nieuw materiaal om aan de playlist toe te voegen.

Debuutalbum Pang mag vandaag vier kaarsjes uitblazen en om dat te vieren trakteert Caroline Polachek op “Dang”. Het nummer zou deel uitmaken van een deluxe editie van haar recentste plaat, maar voelt vooral ook aan als een knipoog naar haar eerste langspeler. “Dang” gaat van start als een soort collage waardoor een ietwat vervreemdend gevoel zich naar het oppervlak begeeft, maar net voor het te laat is grijpt Polachek in en neemt ze ons mee naar de ietwat brutale, sensuele wereld van Desire, I Want To Turn Into You. ‘Maybe it’s forever / Maybe it’s just shampoo’, klinkt het en hoewel dat op het eerste zicht vrij banaal mag lijken, speelt de Amerikaanse met het concept van eeuwig en tijdelijk. Die diepere lagen in haar muziek zorgen ervoor dat “Dang” meer is dan alleen een leuke en ludieke song. Ook op productioneel vlak werd er duidelijk geëxperimenteerd en zo krijgen we plots veel ruimte in de song door elementen die wegvallen of zelfs complete stiltes. Dat Caroline Polachek niet in enkele woorden te omschrijven is en zichzelf telkens opnieuw blijft heruitvinden, lijkt inmiddels vanzelfsprekend.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

647 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Auder - "we2assume2many2roles"

De Frans-Britse zangeres Lauren Auder kende haar eerste stappen op SoundCloud en stond bekend voor haar inventieve beats en intrigerende raps. Muzikaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.