Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek – “So Hot You’re Hurting My Feelings”

Caroline Polachek zorgde ervoor dat onze zomer van start ging met een wow-gevoel. Tot twee jaar geleden vormde ze Chairlift, samen met Patrick Wimberly. En ook al was onze teleurstelling bij de stop van Chairlift aanzienlijk, mensen die leven volgens de discutabele leuze dat alles gebeurt voor een reden hadden het in dit geval misschien wel bij het rechte eind. Het feit dat deze dame nu solomateriaal de wereld instuurt, voelt namelijk als een groot cadeau. Haar wonderlijke kronkels komen nog beter tot hun recht in dit soloproject, en met “Door” en de dubbelrelease “Parachute” en “Ocean of Tears” toonde ze aan te beschikken over een voordien nog onontdekt kleurenpalet.

Nieuwste single “So Hot You’re Hurting My Feelings” is Polachek op haar vrolijkst en zo brengt ze voor de vierde keer op rij een andere sound. “Door” was een rollercoaster, “Ocean of Tears” werd intenser en elektronischer met de seconde en het ingetogen “Parachute” bezorgde een niet weg te slikken krop in de keel. Nu is er het nieuwe “So Hot You’re Hurting My Feelings”, en dit lijkt dan weer op de muzikale weerspiegeling van een vreugdedansje, terwijl er felgekleurde vlinders rondom de muzikante fladderen. Zo gelukzalig hadden we Polachek nog niet gehoord en het beste van al is dat ze haar eigenheid volledig weet te bewaren. Haar atypische uitroepen die de klaagzang benaderen vinden we ook hier terug en zorgen voor de beklijvende toets in dit glimlach-inducerende nummertje. Ook is de tekst niet wat je doorgaans kan verwachten van een liefdesliedje, wat de titel eigenlijk al aangeeft. Ze werkt met originele beeldspraak die de verbeelding prikkelt en toch ook steeds op een bepaalde manier herkenbaar klinkt. Jazeker, de muze doet het weer!

Eindelijk kregen we ook de releasedatum van haar debuutalbum. Pang zal een magische factor komen toevoegen aan alles en iedereen vanaf 18 oktober. Op 3 november komt ze Pang voorstellen in Paradiso in Amsterdam, maar België staat alleszins voorlopig niet op het programma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Caroline Polachek @ Trix: Verlangen en verlossing

Het is amper twee weken geleden dat we Caroline Polacheks tweede album niet minder dan vijf sterren gaven en gisteren stond de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Caroline Polachek - Desire, I Want To Turn Into You (★★★★★): Fantasievolle visionair vol verlangens

Caroline Polachek mag dan nog maar aan haar tweede album zitten, een onbeschreven blad is ze al lang niet meer in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek - "Blood and Butter"

Caroline Polachek is mogelijk een van de spannendste popartiesten van het moment. Haar debuutalbum, Pang, bleek een schot in de roos en TikTok…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.