Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “And Then I Found You”

© CPU – Ann Carpentier

Na het Songfestivalavontuur van Hooverphonic en een lange daaraan verbonden tournee dook de band uit Sint-Niklaas terug in de studio. Sinds de release van Hidden Stories kregen we met “Mysterious“, “Don’t Think” en “Por favor” al drie uiteenlopende singles, en daar doet het drietal nu met “And Then I Found You” nog een schepje bovenop. Halverwege de lente speelde de groep enkele thuismatchen in De Casino, waar er nog wat nieuw materiaal op het publiek werd losgelaten en enkele oude nummers in een nieuw jasje werden gebracht. Onder andere “One Two Three” en “One Way Ride” werden zo in een dansbare versie gestoken, met vooral bij die laatste psychedelische invloeden en daar sluit het nieuwe “And Then I Found You” goed bij aan.

Hooverphonic toont zichzelf van een blikkende kant, waarbij flitsende lichten en melancholie op een vreemde manier hand in hand gaan. Er ontstaat een psychedelische mix op “And Then I Found You” die ons doet terugdenken aan vervlogen tijden, maar eveneens tijdloos aanvoelt. Geike Arnaerts stem wordt aangevuld met wat subtielere backings, die voor extra diepgang zorgen en hierdoor komt de frontvrouw standvastiger over zoals ze dat eigenlijk ook al op “Don’t Think” deed. Die twee singles tonen een iets meer experimentele kant van Hooverphonic, die we de afgelopen jaren niet veel meer te horen kregen. Er blaast een nieuwe wind door de groep, met als gevolg een atypisch Hooverphonic-nummer dat ons enorm benieuwd maakt naar wat het trio nog in petto heeft.

Hooverphonic heeft nog een dertigtal Belgische shows gepland de komende maanden, waarbij het oude en nieuwe nummers op een intieme manier zal brengen. Staan dansen op “And Then I Found You” zal dus een uitdaging worden, maar wie het toch wil proberen, kan via de site tickets kopen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1212 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Hooverphonic @ Koningin Elisabethzaal: Zit, luister en geniet

Recentelijk bracht Hooverphonic met Fake Is the New Dope een nieuwe plaat uit en om dat te vieren liet de groep de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Hooverphonic: 'Na covid hadden we iets hoopvols nodig'

Hooverphonic gaat al enige tijd mee en blikt dan ook al te graag terug op eerdere prestaties zoals ze de afgelopen maanden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hooverphonic - Fake Is The New Dope (★★★★): Terugkeer naar het heden

Geike Arnaert was jarenlang het gezicht en de stem van Hooverphonic vooraleer ze zich eventjes op haar solomuziek focuste. Hooverphonic ging verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.