Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “Don’t Think”

© CPU – Stijn Verbruggen

‘Are you ready for the next level?’ klonk het op “Mysterious”, het sfeervolle en nostalgische nummer dat Hooverphonic vorig jaar uitbracht. Het lied was verrassend sterk, dus ja, we waren klaar voor het volgende level. Toch liet Hooverphonic ons eventjes wachten vooraleer er een nieuwe single werd aangekondigd en nu verschijnt er (zonder op voorhand promo te voeren) met “Don’t Think” een tweede single sinds het wat teleurstellende Hidden Stories. Op dat album speelden Alex Callier en co het iets te veel op veilig, maar op het nieuwe nummer gooit de groep alle remmen los.

Het lied opent meteen met enkele ongewone klanken en vocale loops die niet meteen ergens op slaan, maar uiteindelijk gaan klinken als vervormde versies van de titel. Het is bevreemdend en doet ons eventjes afvragen of dat dit effectief Hooverphonic is. Eens de herkenbare stem van Geike te horen is, valt alle twijfel weg en valt het trippy nummer wat meer op zijn plaats in het Hooverphonic universum. Doorheen de jaren kwam de groep zo nu en dan al eens met dingen die we niet van hun zouden verwachten zoals “Cocaine Kids” of (het ondergewaardeerde) “Jackie’s Delirium”. Dat is met “Don’t Think” ook zeker het geval, maar net dat maakt het zo verrassend en spannend. “Don’t Think” bevat leuke bastonen en tijdens de bridge wordt er wat extra kracht bijgezet, waardoor het dromerige element van het laatste refrein wat harder binnenkomt. Hooverphonic bewijst met hun nieuwe single dat ze toch nog steeds kunnen verrassen en risico’s durven nemen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1121 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Hooverphonic @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Theaterzaal): Ingetogen zoektocht naar de ziel van muziek

Hooverphonic kreeg twintig jaar geleden het idee om hun beats en elektronica tijdelijk over boort te gooien en ging op tournee met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "And Then I Found You"

Na het Songfestivalavontuur van Hooverphonic en een lange daaraan verbonden tournee dook de band uit Sint-Niklaas terug in de studio. Sinds de…
LiveRecensies

Zaz, Hooverphonic, Isolde Lasoen, Anthe & Tristan @ Gent Jazz: Vrijheid, gelijkheid en broederschap

Na een tweede dag met Ludovico Einaudi als headliner werd er weer een muzikale bocht gemaakt door Gent Jazz. De instrumentale muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.