Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “Mysterious”

© CPU – Stijn Verbruggen

Over enkele jaren bestaat Hooverphonic maar liefst dertig jaar en in al die jaren is er aardig wat veranderd. We zouden nu een grapje kunnen maken over alle zangeressen die voor korte of lange periodes tussen Alex Callier en Raymond Geerts hebben gestaan, maar hebben het in feite over hoe de muziek doorheen de decennia veranderde. Wat ooit begon met wat triphop en psychedelische muziek, werd dromerig en uiteindelijk orkestrale popmuziek, of zoals tegenwoordig een beetje een mix van dat alles. Sinds Geike terug is bij Hooverphonic klinkt de groep al iets meer als ‘old school Hooverphonic’, maar op de nieuwe single “Mysterious” worden we helemaal geabsorbeerd door de Hooverphonic van Blue Wonder Power Milk.

“Mysterious” is deel van de soundtrack van de Australische serie Love Me en maakt ons meteen benieuwd naar hoe die serie eruitziet. Wie de ogen sluit en het nummer met koptelefoon beluistert, ziet meteen een rokerig landschap voor zich, opgelicht door neonverlichting. De elektronische beats zorgen voor wat invloeden van dancemuziek, maar doen in combinatie met de strijkers eigenlijk wat denken aan “Battersea”, een vergeten parel in de muzikale collectie van Hooverphonic. Tegelijkertijd heeft het iets weg van de magische kant van Madonna’s Ray of Light, maar dan net iets minder poppy.

“Mysterious” zit heel goed in elkaar en combineert dansbaar met dromerig en zweverig, en de herkenbare stem van Geike. Ze zingt hier dan wel over ‘the next level’, maar Hooverphonic keert heel wat levels terug in de tijd waardoor het lied heel nostalgisch aanvoelt. Het is eveneens een upgrade van wat we de laatste tijd van de groep te horen kregen en zo is “Mysterious” een van de beste Hooverphonic-nummers van de afgelopen vijftien jaar.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

951 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka - "FOMO"

Luka Cruysberghs is voor velen onder ons al lang geen onbekende meer. Na een killerpassage in The Voice, waar ze haast moeiteloos…
InstagramLiveRecensies

Hooverphonic @ OLT Rivierenhof: The world is Geikes

Ruim een jaar geleden zagen we Hooverphonic voor het laatst live aan het werk. Van mondmaskers was er nog geen sprake en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hooverphonic - Hidden Stories (★★★): Circus met gebrek aan magie

Vorig jaar dropte Hooverphonic uit het niets een bommetje. Na twaalf jaar keerde Geike Arnaert terug naar de groep en zo zag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.