Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “Por Favor”

© CPU – Ann Carpentier

Het is amper een week geleden dat Hooverphonic ons in Sint-Niklaas live verraste met een handvol nieuwe songs. Naast klassiekers als “Mad About You”, “Eden” en “2Wicky” en enkele minder gekende, oude nummers werd er al een blik geworpen op de langspeler die Alex Callier en co volgend jaar zullen uitbrengen. Meest recente single “Don’t Think” zal daar in ieder geval deel van uitmaken en met het nieuwe “Por Favor” kan de zomer officieel beginnen.

Wie een beetje bekend is met Hooverphonic, weet dat er de afgelopen jaren veel warme nummers zijn uitgebracht door de band. Zomerse deuntjes als “Amalfi” en “Romantic” werden geschreven door Alex Callier en zijn goeie vriend Luca Chiaravalli. Die naam geeft weg dat de componist uit Italië afkomstig is, maar voor “Por Favor” trokken Alex en Luca eens niet naar het zuiden van Italië. Neen, deze keer gaan ze onder de Spaanse zomerzon liggen met een stevige tapasplank en sangria.

Hooverphonic heeft de laatste tijd iets met liedjes die nog niet eens drie minuten duren en zo is “Por Favor” een blits bezoek aan Spanje. Het lied is – voor Hooverphonic – verrassend ritmisch en uiterst dansbaar. Een beetje door je knieën gaan, je armen in de lucht en laat die heupen spreken! “Por favor” valt op dankzij de warme blazers en het typische, Spaanse geklap, dat mooi samengaat met de stem van Geike en zo nu en dan die typische gitaartoontjes van Hooverphonic. Ondanks de korte duur is het lied een beetje aan de eentonige kant, maar de charmante muziek en zomerse sfeer compenseert dat voor een deel. Hooverphonic is duidelijk klaar voor de zomer!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1212 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Hooverphonic @ Koningin Elisabethzaal: Zit, luister en geniet

Recentelijk bracht Hooverphonic met Fake Is the New Dope een nieuwe plaat uit en om dat te vieren liet de groep de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Hooverphonic: 'Na covid hadden we iets hoopvols nodig'

Hooverphonic gaat al enige tijd mee en blikt dan ook al te graag terug op eerdere prestaties zoals ze de afgelopen maanden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hooverphonic - Fake Is The New Dope (★★★★): Terugkeer naar het heden

Geike Arnaert was jarenlang het gezicht en de stem van Hooverphonic vooraleer ze zich eventjes op haar solomuziek focuste. Hooverphonic ging verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.