Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Springsteen – “Addicted to Romance”

© CPU – Johan Poelmans

The Boss mocht vorige week 74 kaarsjes uitblazen, maar denkt er lang niet aan om op pensioen te gaan. De Amerikaanse rockster blijft op het podium een orkaan en speelt nog steeds alsof elke show zijn laatste kan zijn. Wij en de volledige wei van Werchter waren daar afgelopen zomer getuige van op TW Classic, of ‘Springsteen en voorprogramma’. De goedheiligman was toen gul met de hits, al teert hij niet volledig op nostalgie. Tijdens corona releaste hij bijvoorbeeld Letter to You en het matige coveralbum Only The Strong Survive. Recent dook hij ook de studio in voor een feature op “History Books” van The Gaslight Anthem. Voor de film She Came to Me schreef hij een nieuwe single.

She Came to Me speelt zich af in New York en volgt een componist, een groep tieners en een therapeut die elk geconfronteerd worden met onverwachte liefdesgevoelens. Dat regisseur Rebecca Miller Springsteen inschakelde voor de muzikale noot is een logische keuze. Haar film schijnt een romantisch licht op verschillende generaties, iets dat Springsteen ook altijd deed. De single “Addicted to Romance” is daarbij geen mierzoete ballade, maar doet ons belanden in een filosofische bui. Springsteen is intussen op leeftijd waardoor alles dat uit zijn mond komt, gepaard gaat met grootvaderlijke levenswijsheid. Toch klinkt hij ook lustig naar nieuwe avonturen die reiken naar ongekende verten. De achtergrondzang van Patti Scialfa van de E Street Band is echter een minimale bijdrage, al is ze niet storend. Ten slotte is Springsteen een goedhartige patriot. Hierdoor konden de westernachtige violen en het koorgezang op het einde niet uitblijven. Dit alles maakt van “Addicted to Romance” een nummer dat evengoed paste op een album onder eigen naam.

She Came to Me verschijnt op 6 oktober in de bioscoopzalen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Bruce Springsteen & The E Street Band naar Festivalpark Werchter in 2024!

Voor wie deze zomer TW Classic met Bruce Springsteen & The E Street Band gemist zou hebben, of wie The Boss en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Gaslight Anthem - History Books (★★★½): Veilig begin van een nieuwe geschiedenis

The Gaslight Anthem is terug na een afwezigheid van een kleine tien jaar. Hun laatste wapenfeit uit 2014 heette Get Hurt en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gaslight Anthem - "History Books" (feat. Bruce Springsteen)

Een jaar geleden kondigde The Gaslight Anthem aan na enkele jaren van afwezigheid en soloprojecten weer samen muziek te gaan maken. Eind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.