Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lauren Auder – “hawthorne81” & “atoms”

© Crown & Owls

Lauren Auder bracht recentelijk voor het eerst in een tijdje met “we2assume2many2roles” een nieuwe single uit. De intussen ruim twee jaar oude ep 5 Songs For The Dysphoric grijpt ons met momenten nog steeds bij ons nekvel en ook eerdere ep’s als two caves in toonden al jaren terug hoeveel talent de Franse artieste heeft. Ze wist eerder al op nummers als “Animal” niet alleen haar mooie, diepe stem te tonen, maar ook haar mooie conceptuele teksten. Op bijvoorbeeld “Heathen” was het dan weer de heerlijke muzikale chaos die ons meezoog in de wereld van Lauren Auder en op haar twee nieuwe singles gebeurt dat opnieuw.

“hawthorne81” begint, zoals vaker bij Auder, op een kalme, orkestrale manier en groeit uit tot een gotische ballade. De mysterieuze tekst bevat een angstaanjagende toets – er wordt zelfs gezongen over ‘Saint Horror’ – met lijnen als: ‘The corpse I carried here is not my own’ en ‘I’d lay here ’til my fucking ribcage shows’. Lauren Auder zong al eerder over haar lichaam, de onzekerheden er rond en imperfecties ervan, net als over (niet) eten en dus vermageren. De poëtische en filmische tekst past bij het relatieve zachte karakter van de muziek, en dan moet de verrassende outro nog komen. De snelle en in vergelijkbaar met de rest harde geluiden voelen als een stroboscoop die het horrorelement van de tekst wat versterkt.

Op “atoms” heeft Lauren Auder vier stukjes tekst voor ons in petto die met momenten op elkaar lijken, maar nooit helemaal hetzelfde zijn. De tekst van het refrein evolueert dus doorheen het redelijk korte lied en vertelt zo een mysterieus verhaal. We gaan van ‘And there’s no stories, no need for answers’ naar ‘All that’s left are stories and no chance for answers, oh’, terwijl de muziek langzaamaan opbouwt naar een (opnieuw) instrumentale outro, maar deze keer orkestraal, organisch en verwarmend. Lauren Auder doet op haar twee nieuwe singles waar ze goed in is en weet zo nog eens tweemaal ons hart te verwarmen.

Het debuutalbum van Lauren Auder verschijnt op 14 juli.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Auder - "we2assume2many2roles"

De Frans-Britse zangeres Lauren Auder kende haar eerste stappen op SoundCloud en stond bekend voor haar inventieve beats en intrigerende raps. Muzikaal…
AlbumsRecensies

Lauren Auder – 5 Songs For The Dysphoric (★★★★): Voller, grootser, beter

In 2018 bracht Lauren Auder met Who Carry’s You een eerste ep uit. Drie jaar later is er heel wat veranderd, zowel in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lauren Auder - "Heathen"

Lauren Auder zag als een van de eersten haar optreden in België worden uitgesteld door corona vorig jaar; een nieuwe datum is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.