Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Auder – “we2assume2many2roles”

© Crown & Owls

De Frans-Britse zangeres Lauren Auder kende haar eerste stappen op SoundCloud en stond bekend voor haar inventieve beats en intrigerende raps. Muzikaal heeft ze intussen andere oorden opgezocht en werkte ze in recente jaren onder andere samen met Celeste, Caroline Polachek en Danny L Harle. Na drie geslaagde ep’s trok ze zich terug met een dichte kring aan muzikale zielsverwanten zoals Dviance, Jessica Winter en Alex Parish, waarmee ze muzikaal nog meer openbloeide en nu de eerste single van die vruchtbare samenwerking met de wereld deelt.

“we2assume2many2roles” is de eerste release in meer dan een jaar tijd en behandelt de vergankelijkheid in de menselijke ervaring. Die poëtische insteek horen we ook in het muzikale aspect van deze single, want de contradictie tussen ruige gitaren en dromerige pianomelodieën à la “A Thousand Miles” van Vanessa Carlton geven “we2assume2many2roles” een elan dat we niet in veel nummers horen. Dit is muziek die even de tijd op pauze zet en ons doet nadenken over het menselijk bestaan, waardoor we uiteindelijk volledig gefascineerd raken door dit muzikale spektakel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Celeste - “There Will Come a Day”

Zelfs als Celeste Waite niet aan de haal ging met de titel van BBC Sound of 2020, was de Britse ongetwijfeld doorgebroken….
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
LiveRecensies

Samhain 2023 (Festivaldag 2): De dood in de ogen

Zoals dat altijd gaat bij festivals, hoefden we maar met onze ogen knipperen en de laatste concerten waren alweer in zicht. Ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.