Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National – “New Order T-Shirt”

© CPU – Jan Van Hecke

28 april is al in het rood aangeduid op de kalenders van de fans van The National. Die dag verschijnt het negende album van de Amerikaanse indierockband en dat vier jaar na hun vorige langspeler. Toch zaten de vijf muzikanten niet stil in de tussentijd. Aaron Dessner bracht niet alleen nieuwe muziek uit met Justin Vernon (Bon Iver) als Big Red Machine, maar sleutelde ook met Taylor Swift aan folklore en evermore (de twee lockdownalbums van de wereldster) en bracht recentelijk met zijn broer (ook van The National), zijn zus en Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord een mooie plaat uit. Tegelijkertijd focuste The National-frontman Matt Berninger zich eventjes op zijn eerste soloalbum, maar nu bundelt hij zijn krachten dus opnieuw met zijn vertrouwde muzikale vrienden. Begin dit jaar kregen we met “Tropic Morning News” al een fijne nieuwe single te horen en daar komt nu met “New Order T-Shirt” een vervolg op.

Na al die jaren kunnen we op voorhand al een beetje raden hoe een nieuw nummer van The National zal verlopen en ook op hun nieuwste single komt het vijftal niet meteen verrassend uit de hoek. ‘You in my New Order t-shirt / Holding a cat and a glass of beer’ klinkt even intiem als de stem van Matt Berninger op “New Order T-Shirt”. Dat het lied aanvankelijk wat traag op gang komt, is dan ook net een sterkte van dit nummer. Als het van ons afhing, had het lied misschien net iets ingetogener gemogen. Toch komt The National ook deze keer opnieuw met een gezellig lied naar buiten waarbij we helemaal wegdromen. “New Order T-Shirt” is een beetje voorspelbaar, maar dat maakt het niet minder mooi.

First Two Pages of Frankenstein verschijnt op 28 april.

 /  / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1157 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The National, dEUS, LCD Soundsystem, RAYE en meer sieren eerste worp van Down The Rabbit Hole 2024!

De festivals zijn definitief wakker geschoten en zo krijgen we naar goede gewoonte net voor het einde van de maand november ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The National en The Smashing Pumpkins eerste headliners Live /s Live 2024!

Nu de herfst ook weertechnisch in het land is, kan het uitkijken naar de zomer officieel beginnen. Live /s Live neemt die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.