Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pitou – “Devote”

© CPU – Leni Sonck

Het staat in de sterren geschreven dat 2023 het jaar van de Nederlandse Pitou Nicolaes gaat worden. Nadat ze afgelopen zomer heel wat zieltjes wist te winnen met geslaagde passages op Rock Werchter en Pukkelpop, is de Amsterdamse dan ook klaar om haar debuutalbum Big Tear met de wereld te delen. Met het titelnummer en singles als “Dancer” en “Angel” reeds uitgebracht, kunnen we dan ook al wat inschatten wat we van die eerste langspeler mogen verwachten in maart. Dromerige muzikale landschappen gedrapeerd een sprookjesachtige nevel van zachte vocalen, dat is het geluid waar Pitou al een tijdje indruk weet te maken. Ook nieuwe single “Devote” bewandelt sfeervol datzelfde pad.

Zoals de titel van het nummer indiceert, voelt “Devote” haast aan als een soort van gebed. Het is een kort en krachtig nummer dat meteen de kaarten op tafel legt met een bezwerende intro en de eerste zanglijn. ‘Here I am, dying slowly’, zingt Pitou, in een nummer dat qua tempo afgesteld is op 60 BPM, niet toevallig het tempo van een tikkende klok. Het is het exacte tempo waarmee de tijd door je vingers glipt en de manier waarop we als mensen omgaan met dat verlies waar het nummer om draait. De zwaarmoedigheid van de intro maakt echter al snel plaats voor een bitterzoete toon. Dat je met het verstrijken van de tijd erg veel schoonheid kunt ontdekken in een wereld waar Pitou voor de soundtrack tekent, is duidelijk. De indringende vocalen en betoverende harmonieën maken ook van “Devote” wederom een nummer waar het fijn tijd mee doorbrengen is.

Haar debuutplaat Big Tear ziet op 24 maart het levenslicht. Pitou live aan het werk zien kan veelvuldig en dat als voorprogramma van The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini in het Wilde Westen te Kortrijk, in de Ancienne Belgique, in De Roma en in de Handelsbeurs of gewoon solo in de Botanique op 28 april.

Facebook / InstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
LiveRecensies

Pitou @ Cultura Nova (Spiegeltent): Pure pracht

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende…
LiveRecensies

Pitou @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Groepsreis naar een alternatieve wereld

Als de naam Pitou inmiddels nog geen belletje doet rinkelen, dan is het wellicht een van de best bewaarde muzikale geheimen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.