Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pitou – “Big Tear”

© Rayan Nohra

Het is alweer even geleden dat we iets nieuws te horen kregen van Pitou. Haar laatste ep I Fall Asleep So Fast dateert alweer van 4 jaar terug en ook haar breekbare live-performances bleven door de pandemie tot een uiterst minimum beperkt. Daar komt nu ongetwijfeld verandering in want de Nederlandse artieste stuurt vandaag de eerste single van haar debuutplaat uit, die we ergens begin volgend jaar mogen verwachten. De wachttijd is het trouwens meer dan waard, want met “Big Tear” stopt ze ons een wondermooi kunstwerkje toe, opnieuw breekbaar maar met een groter bereik.

Pitou liet zich voor haar nieuwste single inspireren door een ietwat ongewone droom die ze zich herinnerde uit haar kindertijd. Ze zag een gigantisch oog voor zich in de hemel, dat een traan naar beneden liet vallen en zowat alles op aarde meenam in zijn vloedgolf. Een nogal tragische koortsdroom die jaren later wel zijn doel vindt. Het is die dramatiek die we ook terughoren in de broeierige en dreigende mix van instrumenten in “Big Tear”. Het nummer begon als een akoestische demo, maar in de finale versie nestelen een harp, strijkers en een atypische beat zich ongewoon en spookachtig mooi in elkaar.

“Big Tear” voelt zo ook een stuk grootser aan dan de intieme gitaartokkels die we van Pitou gewend zijn. Ook in haar stem onthult zich een krachtiger bereik, dat naadloos aansluit bij de wat spookachtige sfeer van het nummer. In alle tragiek bloeit het nummer verder open, met een verlichtende boodschap als leidraad: wat voor vloedgolf er ook op je afkomt, je leert er uiteindelijk wel doorheen zwemmen.

Pitou is op 17 juni te zien op Oerol festival in Nederland en op 2 juli op Rock Werchter, waar we vermoedelijk nog meer nieuws van die debuutplaat te horen zullen krijgen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
LiveRecensies

Pitou @ Cultura Nova (Spiegeltent): Pure pracht

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende…
LiveRecensies

Pitou @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Groepsreis naar een alternatieve wereld

Als de naam Pitou inmiddels nog geen belletje doet rinkelen, dan is het wellicht een van de best bewaarde muzikale geheimen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.