Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pitou – “Dancer”

© CPU – Leni Sonck

De afgelopen maanden kon je Pitou al her en der live aan het werk zien. De Nederlandse zorgde steevast voor dromerige taferelen, gedecoreerd met engelachtige vocalen. Na twee ep’s die inmiddels ook al een aantal jaren op streamingsplatformen verblijven, lijkt het tijd voor een debuutplaat waarmee de carrière van de zangeres wel eens in een stroomversnelling zou kunnen komen. Met “Big Tear” en “Angel” kregen we al twee zeer fijne nummers te horen. “Dancer” is de derde single van de plaat die in het voorjaar van 2023 verschijnt.

De intro van “Dancer” doet ons even vermoeden dat we naar een nieuwe song van London Grammar luisteren, maar niets is minder waar. De instrumentatie schetst het beeld van golven die zachtjes over het strand rollen, terwijl Pitou tegen de stroming in lijkt te gaan om haar woord te verspreiden. Hoewel het geheel nog steeds kalmte uitstraalt, ontplooit het nummer zich gaandeweg tot de tot nu toe grootste song van de Nederlandse. Zachte percussieklanken dansen om ons heen terwijl we gegijzeld worden in het oog van de storm en daar zijn we voor een keer absoluut niet kwaad om. Naarmate het einde lijkt het allemaal iets minder onstuimig te worden, maar in een laatste refrein gooit Pitou nog een keer alles in de strijd om ons te overtuigen, al was dat inmiddels zelfs niet meer nodig.

De debuutplaat van Pitou verschijnt in het voorjaar van 2023.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

652 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES - "Dancer" (feat. LCD Soundsystem)

De carrière van IDLES zit al enige tijd in de lift, maar het ziet er naar uit dat 2024 het jaar wordt…
LiveRecensies

Pitou @ Cultura Nova (Spiegeltent): Pure pracht

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.