Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2023 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook de maand waarin de BBC met zijn Sound Of-lijst een blik werpt op de toekomst. De afgelopen jaren kwamen onder meer Adele, Celeste, Sigrid, Michael Kiwanuka, PinkPantheress en HAIM als winnaar uit de bus en zagen ze dankzij de roemrijke titel hun carrière in een stroomversnelling komen. Ook deze keer houdt de 136-koppige jury bestaande uit bekende muzikanten, journalisten, managers en festivalprogrammatoren de vinger aan de pols. Wie er uiteindelijk uitgeroepen zal worden tot BBC Sound of 2023, komen we op 5 januari te weten.

Ook dit jaar is de lijst weer een weerspiegeling van al wat er leeft op muzikaal vlak in het Verenigd Koninkrijk. Geen wonder dus dat er heel wat elektronische artiesten de lijst haalden. De bekendste naam in de lichting is wellicht Fred again.. ,die afgelopen week nog een stampvolle Ancienne Belgique uit zijn voegen liet barsten en zonder twijfel de grote favoriet is van deze lichting. In zijn schaduw is ook Nia Archives aan het uitgroeien tot een van de belangrijkste dj’s en producers in het Verenigd Koninkrijk. Haar spannende mix van UK jungle en UK garage leverde haar recent nog een Brit Award-nominatie op in de ‘Rising Star’-categorie. Bij die genomineerden horen trouwens ook girlband Flo en TikTok-sensatie Cat Burns, die ook door de BBC geselecteerd werden voor de Sound of 2023-lijst. Een andere favoriet op de eindzege is de Amerikaanse soulband Gabriels. Het drietal rond Jacob Lunks bracht in september het eerste deel van hun debuutplaat Angels And Queens uit en speelde recent in het voorprogramma van Harry Styles. Tot de outsiders in deze lichting horen de Nigeriaanse afrobeatster Asake, de Ierse indierevelatie Biig Piig, de Britse singer-songwriter Rachel Chinouriri, de in-your-face poppunk van Dylan en de springlevende TikTokpop van piri & tommy.

Maak vandaag kennis met de supersterren van de toekomst:

Asake (NG)

Biig Piig (IE)

Cat Burns (VK)

Rachel Chinouriri (VK)

DYLAN (VK)

Flo (VK)

Fred again.. (VK)

Gabriels (VS)

Nia Archives (VK)

piri & tommy (VK)

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2024 maakt longlist bekend

In december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die terugblikken op het afgelopen muziekjaar, maar december is ook de maand waarin…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.