Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Biig Piig – “This Is What They Meant”

Het valt niet te ontkennen dat er heel erg veel muzikaal talent rondloopt, maar een van onze grote favorieten is toch wel Biig Piig. De Ierse zangeres heeft nog niet eens een debuutalbum uit, maar weet ons toch al een tijdje moeiteloos uit haar handen te laten eten met een sound die maar moeilijk te omschrijven is. Jess Smyth, zoals ze eigenlijk heet, combineert in haar nummers namelijk allerlei verschillende genres, variërend van indiepop tot alternatieve r&b tot elektronisch, totdat het een eigenzinnig en dromerig geheel is. Vorige maand stapte ze met het dansbare “Kerosene” een beetje uit haar comfortzone, maar met haar nieuwste single “This Is What They Meant” keert ze terug naar iets dat voor haar misschien een beetje veiliger is.

Dat Biig Piig met “This Is What They Meant” dus weer een stapje terug zet naar haar comfortzone, betekent niet dat het een slecht nummer is. Het tegenovergestelde is waar: opnieuw brengt de Ierse ons een ontzettend geslaagd indiepopliedje. Met haar typische fluisterachtige vocals reflecteert Biig Piig op de keuzes die ze maakt voor de liefde. Sommige van die keuzes zijn misschien niet helemaal verstandig en zelfs egoïstisch, maar de zangeres kan het niet laten om het tóch te doen omdat het haar in het moment wel gelukkig maakt. Dit doet ze aan de hand van een toepasselijk dromerige beat, die niet alleen perfect past bij de songtekst, maar ook in ons hoofd blijft plakken. Een hele fijne dus, deze “This Is What They Meant”, en we hopen dat die eerste langspeler van Biig Piig snel in de schappen ligt!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

255 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kojaque - “WOOF” (feat. Biig Piig)

Over ongeveer anderhalve maand ligt-ie in de schappen: het tweede album van Kojaque. PHANTOM OF THE AFTERS is de opvolger voor het…
InstagramLiveRecensies

Biig Piig @ Botanique (Rotonde): Wisselvallige start van het weekend

De Ierse Jessica Smyth, die we beter kennen als Biig Piig, bracht eerder dit jaar haar debuutalbum Bubblegum uit. Daarop hoorden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.