Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bombataz – “Va Danser”

© CPU – Bert Savels

Het knotsgekke, jonge Brusselse kwartet Bombataz valt moeilijk in een genrehokje te duwen. Ze maken een beetje jazz, maar evengoed wat electro of glitch hop. Het makkelijkste kunnen we de mannen hun muziek omschrijven als veel bliepjes, vervormde stemmen en een flinke dosis zottigheid dat dan nog eens verdomd goed klinkt. Met deze cocktail konden ze ons en de Belgische muziekscène meteen overtuigen met hun debuutep !Kapao! want ze sleepten zowel de titel Grote Beren Van Morgen als die van Most Promising Artist op de Red Bull Elektropedia Awards in de wacht. Op 30 oktober zullen we ook te weten komen of deze prijzen terecht zijn geweest, want dan komt Bombataz met hun debuutalbum op de proppen.

Uit dat album kregen we al “Olympics of Love” en “Mitraille” te horen, het eerste klonk eerder als heerlijk dromerige synthpop, terwijl we op “Mitraille” werden omvergeblazen door de snijdende synths. “Va Danser” tapt nog uit een ander vaatje, want hier kiest het viertal voor zwoele latin vibes die de temperatuur in de kamer meteen naar ongekende hoogtes stuurt. Zoals we vorig jaar al op !Kapao! konden horen, is de band niet vies om met verschillende talen te spelen. Aan de titel konden we al afleiden dat we wat Frans zouden horen, maar bij latin hoort natuurlijk ook een woordje of vijf Spaans. Deze zuiderse klanken worden nog eens bijgestaan met een melodietje dat recht uit een paardenmolen vanop de kermis zou kunnen komen, alleen dan wel gemixt met vlammende synths, wat het geheel alleen maar beter maakt. Bombataz kan ons nu al met hun drie nieuwe singles bekoren dus zijn we extra benieuwd naar de rest van het album.

Olympics of Love komt uit op 30 oktober en je hebt genoeg kansen om het kwartet aan het werk te zien want ze staan op 21 oktober kunstencentrum nona in Mechelen en op 5 (live en livestream) en 14 november in de Botanique.

Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Schreel Van De Velde - Balts (★★★★): Het einde van de lente?

De lente loopt stilaan ten einde, het daarmee gepaarde baltsgedrag echter niet. Dat is althans het geval als we de twee meest…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
InterviewsUitgelicht

Interview Bombataz: 'We willen vooral heel eerlijk en oprecht zijn'

Het Brusselse Bombataz stond vorig jaar in menig ‘grootste beloften’-lijstje, waaronder onze Beren van Morgen 2019. Dat jaar maakten ze hun aanhang enkel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.