banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bombataz – “Mitraille”

© CPU – Bert Savels

Om de muziek van Bombataz te beschrijven, wordt de Brusselse groep vaak vergeleken met andere, reeds gevestigde of al lang gepasseerde artiesten. Zo zou het eclectische, funky jazzkwartet doen denken aan STUFF., maar liggen ook invloeden van Miles Davis blijkbaar niet veraf. Het lijkt nogal een onzinnige bestempeling, want eigenlijk klinkt Bombataz gewoon als Bombataz. Belgische glitch hop, doorspekt met heel wat funk en jazz, romantisch en onnozel in hart en nieren, daar kan je geen ander label op plakken. Het is origineel en dat valt op uit het reeds afgelegde parcours van Bombataz. Met hun gebliep en de bombastische composities op ¡Kapao! brachten de vier mannen een sterke debuut-ep uit, die hen de titel van ‘Most Promising Artist’ en een nominatie voor beste ep opleverde tijdens de Red Bull Elektropedia Awards 2019.

Later dit jaar verschijnt het eerste album van Bombataz, waarvan we de titeltrack “Olympics of Love” al te horen kregen. De dromerige synthpop die ons daar helemaal omverblies, maakt op nieuwste single “Mitraille” plaats voor crashende computers, snijdende autotune en bizarre solo’s. Om het gekke plaatje helemaal af te maken, gaat het nummer over een zekere Mike die liefde zoekt op websites die Russische bruiden verkoopt. Probeer er niet te veel achter te zoeken; wij doen het alleszins niet. We laten ons gewoon meeslepen door het vrolijke stuwende nummer. Je zou kunnen beweren dat “Mitraille” wat klinkt als de r&b-pop uit de hoogdagen van Rihanna en Justin Timberlake, maar dan beginnen we weer vergelijkingen te maken. Eigenlijk klinkt het gewoon weer verdomd Bombataz.

Hoewel Olympics of Love aangekondigd was voor eind september, is de release verplaatst naar 30 oktober. Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

239 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Schreel Van De Velde - Balts (★★★★): Het einde van de lente?

De lente loopt stilaan ten einde, het daarmee gepaarde baltsgedrag echter niet. Dat is althans het geval als we de twee meest…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
InterviewsUitgelicht

Interview Bombataz: 'We willen vooral heel eerlijk en oprecht zijn'

Het Brusselse Bombataz stond vorig jaar in menig ‘grootste beloften’-lijstje, waaronder onze Beren van Morgen 2019. Dat jaar maakten ze hun aanhang enkel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.