Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bombataz – “Olympics of Love”

Bombataz, het Brusselse kwartet bestaande uit Vitja Pauwels, Hendrik Lasure, Ruben De Maesschalck en Casper Van De Velde, werd vorig jaar nog door ons uitgeroepen tot Grote Beren Van Morgen en kreeg op de Red Bull Elektropedia Awards ook nog de titel van Most Promising Artist naar hun hoofd geworpen. Hun eerste ep !Kapao! stond dan ook vol met bliepjes, vervormde stemmen, pingpongballetjes en andere vrolijke geluidjes waar je niet op kon blijven stilzitten. Nu komt de band met heugelijk nieuws, want eind september verschijnt met Olympics of Love het debuutalbum van de Brusselaars, waarvan dit nummer het eerste voorproefje is.

Starten doet “Olympics of Love” met een Japanse intro die een ode is aan de afgelaste Olympische Spelen van dit jaar. Wanneer het nummer dan echt start, horen we meteen dat Bombataz volwassener geworden is qua sound. De gekke bliepjes zijn wat achterwege gelaten, net als de vervormde stemmen. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat het minder aanstekelijk is geworden, integendeel zelfs. Het is een heerlijk synthpopnummer geworden, waarop we toch nog altijd de originaliteit van de vier jongemannen kunnen terugvinden. Met “Olympics of Love” tonen ze aan dat ze niet hebben stilgezeten en brengen ze ons een radiovriendelijker nummer waarin ze toch hun eigenheid bewaren. Olympics of Love verschijnt eind september op het CloudShaper-label.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Schreel Van De Velde - Balts (★★★★): Het einde van de lente?

De lente loopt stilaan ten einde, het daarmee gepaarde baltsgedrag echter niet. Dat is althans het geval als we de twee meest…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
InterviewsUitgelicht

Interview Bombataz: 'We willen vooral heel eerlijk en oprecht zijn'

Het Brusselse Bombataz stond vorig jaar in menig ‘grootste beloften’-lijstje, waaronder onze Beren van Morgen 2019. Dat jaar maakten ze hun aanhang enkel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.