Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Weird and Wasted Connection”

Dat het gaspedaal van Osees op een bepaalde manier altijd ingedrukt blijft, staat ook dit jaar weer als een paal boven water. De groep bracht enkele weken geleden nog een volledig album uit, en er werden alweer meerdere nieuwe projecten aangekondigd. In één week kondigde de groep zo drie nieuwe platen aan, eentje daarvan verschijnt op 16 oktober. Metamorphosed werd eerder aangekondigd met “Electric War” en nu volgt met “Weird and Wasted Connection” een tweede voorsmaakje.

“Weird and Wasted Connection” is net een seconde korter dan “Electric War” en toont aan dat de nieuwe ep van Osees vooral rond korte, pittige explosies zal draaien waarin geen gas wordt teruggenomen. Met een snedige gitaar en een hoge roep van John Dwyer word je meteen in de song gesleept. Niet veel later voelen we dat psychedelische sound wederkeert en een soort van buitenaardse klank naar voor komt gekropen. Op het eind snijdt de song alles weer doormidden om zo furieus te eindigen.

 

6 oktober 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief