Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy – “1 UIT DE 1000”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

ZG liet ons op Wie Is Guy? en BRUTAAL al weten dat hij niet goed kan stilzitten en de hele tijd met muziek bezig is. Dat niet kunnen stilzitten geldt dus niet enkel bij zijn concerten waar hij niets meer heel laat van de zaal, maar ook in de studio. Naast zijn werk aan een nieuw Stikstof album bracht Gorik dit jaar, al dan niet in samenwerking met andere rappers, al vijf nummers uit. Na onder andere “ROTJOCH“, “Connect“, “Hoelang Nog” en “Minchia Wa Een Tijd” komt er nu met “1 UIT DE 1000” nog een zesde track bij.

De titel van het nummer kan dubbel geïnterpreteerd worden. Langs de ene kant heeft Gorik het over zichzelf als een uniek persoon, maar langs de andere kant is 1000 ook een verwijzing naar de postcode van zijn thuisstad Brussel. “1 UIT DE 1000” werd geproducet door Stab die ook al op Zwangeres vorige twee vorige albums te horen was. Stab houdt het bij een oldschool beat waar een lichte dreiging van uitgaat, maar toch op de achtergrond blijft. Met andere woorden: het perfecte recept voor een nieuw verhaal van chefkok Gorik. Deze keer kijkt hij terug op zijn jeugd, waaruit we kunnen opmaken dat hij thuis niet de gemakkelijkste was, maar wel voor iedereen klaarstond. “1 UIT DE 1000” is niet Guys meest memorabele nummer, maar live zal Papi ZG hiermee de zaal wel meteen naar zijn hand krijgen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….
InstagramLiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 1): Laatkomen is de norm

WOO HAH! is dit jaar in samenwerking met Rolling Loud, een ander groot hiphop initiatief. Er werd gesproken van een onmisbare editie…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.