Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy – “ROTJOCH”

© CPU – Cédric Depraetere

2019 was ongetwijfeld het jaar van papa Guy. Hij dropte niet alleen Wie is Guy?, maar ook Brutaal. Twee albums die hem, voor zover dat nog niet het geval was, koning van het Belgische hiphop landschap maakten. Terug naar 2020 dan, eind februari was Zwangere Guy te gast bij het Nederlandse muziekprogramma 101Barz voor een wintersessie. Die sessie opende hij met een nieuw nummer, namelijk “ROTJOCH”, vernoemd naar de bekende presentator van 101Barz. Of de single er zonder de wintersessie bij 101Barz zou geweest zijn, is niet zeker, maar de vraag naar een officiële release was enorm groot. En een echte artiest luistert af en toe ook naar zijn fans, dus bij deze krijgen we een stevig cadeautje in tijden van Corona.

“ROTJOCH” begint redelijk dreigend. We krijgen het gevoel dat Zwangere Guy ons even stevig gaat aanpakken en dat is helemaal het geval. Hij haalt uit naar Vlaams Belang, N-VA en ‘fuck de hele muziekindustrie’. En misschien wel terecht, na zijn vrij onterecht verlies op de MIA’s om maar iets op te noemen. De beat is van de makelij van gevestigde waarde Chuki Beats. Het klinkt catchy, maar is langs de andere kant ook simpel genoeg. De instrumental is bij Zwangere Guy, in tegenstelling tot bij veel andere rappers, niet van hoofdbelang. Het zijn de ijzersterke flows en slimme lines die het hem doen op “ROTJOCH”. Gorik Van Oudheusden blijft zijn repertoire uitbouwen met ijzersterke nummers, soms vragen we ons af, what is next?

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Ambras"

STIKSTOF is terug en dat zal iedereen geweten hebben. De Brusselse hiphopformatie rond Zwangere Guy, Jazz Brak en Astrofisiks brachten in 2018…
AlbumsRecensies

Frenetik - Jeu de couleurs (★★★★★): Straatpoëet wordt Brusselse kroonprins

Het gaat gigantisch snel voor David Elikya. Vorig jaar deed zijn rapalias Frenetik voor de gemiddelde hiphopfan misschien nog geen belletje rinkelen,…
AlbumsRecensies

Dikke - 130 Kilo (★★★): Rustig viben

Voor velen is Dikke een onbekende naam. Daar kijken we niet van op, want het is nog niet lang dat je hem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.