Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy – “ROTJOCH”

© CPU – Cédric Depraetere

2019 was ongetwijfeld het jaar van papa Guy. Hij dropte niet alleen Wie is Guy?, maar ook Brutaal. Twee albums die hem, voor zover dat nog niet het geval was, koning van het Belgische hiphop landschap maakten. Terug naar 2020 dan, eind februari was Zwangere Guy te gast bij het Nederlandse muziekprogramma 101Barz voor een wintersessie. Die sessie opende hij met een nieuw nummer, namelijk “ROTJOCH”, vernoemd naar de bekende presentator van 101Barz. Of de single er zonder de wintersessie bij 101Barz zou geweest zijn, is niet zeker, maar de vraag naar een officiële release was enorm groot. En een echte artiest luistert af en toe ook naar zijn fans, dus bij deze krijgen we een stevig cadeautje in tijden van Corona.

“ROTJOCH” begint redelijk dreigend. We krijgen het gevoel dat Zwangere Guy ons even stevig gaat aanpakken en dat is helemaal het geval. Hij haalt uit naar Vlaams Belang, N-VA en ‘fuck de hele muziekindustrie’. En misschien wel terecht, na zijn vrij onterecht verlies op de MIA’s om maar iets op te noemen. De beat is van de makelij van gevestigde waarde Chuki Beats. Het klinkt catchy, maar is langs de andere kant ook simpel genoeg. De instrumental is bij Zwangere Guy, in tegenstelling tot bij veel andere rappers, niet van hoofdbelang. Het zijn de ijzersterke flows en slimme lines die het hem doen op “ROTJOCH”. Gorik Van Oudheusden blijft zijn repertoire uitbouwen met ijzersterke nummers, soms vragen we ons af, what is next?

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….
InstagramLiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 1): Laatkomen is de norm

WOO HAH! is dit jaar in samenwerking met Rolling Loud, een ander groot hiphop initiatief. Er werd gesproken van een onmisbare editie…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.