Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sticks feat. Zwangere Guy – “Connect’

Het lijkt erop dat twee Nederlandstalige hiphopgoden elkaar muzikaal gevonden hebben. Zowel Sticks als Zwangere Guy hebben geen introductie meer nodig! Sticks brak rond de eeuwwisseling door met Opgezwolle en speelde jarenlang met Rico zowat elk podium in Nederland en Vlaanderen plat. Ook solo dropte de Zwollenaar een aantal platen en behoort hij zonder enige twijfel tot een van de meest invloedrijke artiesten van zijn generatie. Zwangere Guy kroonde zich de afgelopen jaren tot koning van Brussel en speelde zowat elk festival dat er in België toe doet plat. Met Wie is Guy? en BRUTAAL bracht papa Guy twee platen op minder dan een jaar tijd uit. Op laatstgenoemde was ook het nummer “ELLEBOGENWERK” te horen, een eerste samenwerking tussen de twee kleppers. Met “Connect” gaat de vriendschap nu naar een volgende niveau.

Sticks nam voor “Connect” zelf de touwtjes in handen en producete de track helemaal op zijn eentje. Het is deze keer iets minder brutaal dan op “ELLEBOGENWERK” en toch halen de twee taalpoëten weer een aantal goed gevonden scherpe rhymes boven. De beat klinkt daarbovenop lekker laidback zoals we dat van Sticks ondertussen gewoon zijn. De piano op de achtergrond contrasteert met de harde bassen, wat voor een spannende dynamiek zorgt. Misschien zit er wel eens een gemeenschappelijk album aan te komen. Wij zouden het in ieder geval met open armen in ontvangst nemen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Ambras"

STIKSTOF is terug en dat zal iedereen geweten hebben. De Brusselse hiphopformatie rond Zwangere Guy, Jazz Brak en Astrofisiks brachten in 2018…
AlbumsRecensies

Frenetik - Jeu de couleurs (★★★★★): Straatpoëet wordt Brusselse kroonprins

Het gaat gigantisch snel voor David Elikya. Vorig jaar deed zijn rapalias Frenetik voor de gemiddelde hiphopfan misschien nog geen belletje rinkelen,…
AlbumsRecensies

Dikke - 130 Kilo (★★★): Rustig viben

Voor velen is Dikke een onbekende naam. Daar kijken we niet van op, want het is nog niet lang dat je hem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.