Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sticks feat. Zwangere Guy – “Connect’

Het lijkt erop dat twee Nederlandstalige hiphopgoden elkaar muzikaal gevonden hebben. Zowel Sticks als Zwangere Guy hebben geen introductie meer nodig! Sticks brak rond de eeuwwisseling door met Opgezwolle en speelde jarenlang met Rico zowat elk podium in Nederland en Vlaanderen plat. Ook solo dropte de Zwollenaar een aantal platen en behoort hij zonder enige twijfel tot een van de meest invloedrijke artiesten van zijn generatie. Zwangere Guy kroonde zich de afgelopen jaren tot koning van Brussel en speelde zowat elk festival dat er in België toe doet plat. Met Wie is Guy? en BRUTAAL bracht papa Guy twee platen op minder dan een jaar tijd uit. Op laatstgenoemde was ook het nummer “ELLEBOGENWERK” te horen, een eerste samenwerking tussen de twee kleppers. Met “Connect” gaat de vriendschap nu naar een volgende niveau.

Sticks nam voor “Connect” zelf de touwtjes in handen en producete de track helemaal op zijn eentje. Het is deze keer iets minder brutaal dan op “ELLEBOGENWERK” en toch halen de twee taalpoëten weer een aantal goed gevonden scherpe rhymes boven. De beat klinkt daarbovenop lekker laidback zoals we dat van Sticks ondertussen gewoon zijn. De piano op de achtergrond contrasteert met de harde bassen, wat voor een spannende dynamiek zorgt. Misschien zit er wel eens een gemeenschappelijk album aan te komen. Wij zouden het in ieder geval met open armen in ontvangst nemen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….
InstagramLiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 1): Laatkomen is de norm

WOO HAH! is dit jaar in samenwerking met Rolling Loud, een ander groot hiphop initiatief. Er werd gesproken van een onmisbare editie…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.