Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiewai feat. Zwangere Guy – “Minchia Wa Een Tijd”

Wat krijg je als je Limburgse trots Tiewai en Brusselse ket Zwangere Guy samenbrengt? Een beestig oldschool hiphopnummer waarin beide artiesten zonder poespas hun eigen verhaal vertellen. Tiewai is vooral gekend om zijn poëtische raps, zijn Limburgse accent en flow, en zijn tijd bij Eigen Makelij. Deze dagen kan je hem vinden tussen de Goeie Jongens, een groep waar onder andere ook Rian Snoeks en Don Luca lid van zijn.

“Minchia Wa Een Tijd” is Genks voor ‘Damn, wat een tijd!’, wat de track perfect beschrijft. De manier waarop Tiewai zijn boodschap brengt, schept een sfeer die je terug laat denken aan de ‘goede, oude tijd’. Een mooie boombapbeat versterkt het gevoel van de 90’s. Je ziet dat de Limburgse mentaliteit ingebakken zit bij Tiewai. Familie en vrienden staan centraal, slechte mensen vermijden ze. Zwangere Guys bijdrage is zeker ook aangenaam. Hij neemt de brug voor zijn rekening, wat zorgt voor een leuke afwisseling. Daarnaast is de clip zeker ook de moeite waard. Die levert het bewijs dat leven als een god in Frankrijk zeker ook kan in België.

Tiewai is de rapper die bij elke comeback terug op het hoogste niveau terechtkomt. Negen jaar geleden begon zijn avontuur en nog steeds begeeft hij zich aan de top. Dat wordt gevierd met deze mooie, late zomerhit.

Tiewai: Facebook / Twitter / Instagram

Zwangere Guy:  Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jazz Brak - BRAK (★★★★): De kleerkast van Jazz Brak

Jazz Brak is niet meer alleen ‘diene’ van STIKSTOF. De Brusselaar besloot dat het tijd was voor een volwaardige solocarrière. Naast enkele…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Jazz Brak: 'Ik wilde tonen dat ik ook alleen een sterk nummer vol kan schrijven en rappen'

Eén samenwerking met Zwangere Guy en één met Astrofisiks: zoveel schiet er nog over van het Brusselse hiphopcollectief STIKSTOF op de debuutplaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "MEER"

Sinds kort is het niet enkel Jazz Brak van STIKSTOF meer, maar ook gewoon Jazz Brak. In december kondigde de Brusselse rapper,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.