Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiewai feat. Zwangere Guy – “Minchia Wa Een Tijd”

Wat krijg je als je Limburgse trots Tiewai en Brusselse ket Zwangere Guy samenbrengt? Een beestig oldschool hiphopnummer waarin beide artiesten zonder poespas hun eigen verhaal vertellen. Tiewai is vooral gekend om zijn poëtische raps, zijn Limburgse accent en flow, en zijn tijd bij Eigen Makelij. Deze dagen kan je hem vinden tussen de Goeie Jongens, een groep waar onder andere ook Rian Snoeks en Don Luca lid van zijn.

“Minchia Wa Een Tijd” is Genks voor ‘Damn, wat een tijd!’, wat de track perfect beschrijft. De manier waarop Tiewai zijn boodschap brengt, schept een sfeer die je terug laat denken aan de ‘goede, oude tijd’. Een mooie boombapbeat versterkt het gevoel van de 90’s. Je ziet dat de Limburgse mentaliteit ingebakken zit bij Tiewai. Familie en vrienden staan centraal, slechte mensen vermijden ze. Zwangere Guys bijdrage is zeker ook aangenaam. Hij neemt de brug voor zijn rekening, wat zorgt voor een leuke afwisseling. Daarnaast is de clip zeker ook de moeite waard. Die levert het bewijs dat leven als een god in Frankrijk zeker ook kan in België.

Tiewai is de rapper die bij elke comeback terug op het hoogste niveau terechtkomt. Negen jaar geleden begon zijn avontuur en nog steeds begeeft hij zich aan de top. Dat wordt gevierd met deze mooie, late zomerhit.

Tiewai: Facebook / Twitter / Instagram

Zwangere Guy:  Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

73 posts

About author
De liefde voor muziek is oneindig.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Ambras"

STIKSTOF is terug en dat zal iedereen geweten hebben. De Brusselse hiphopformatie rond Zwangere Guy, Jazz Brak en Astrofisiks brachten in 2018…
AlbumsRecensies

Frenetik - Jeu de couleurs (★★★★★): Straatpoëet wordt Brusselse kroonprins

Het gaat gigantisch snel voor David Elikya. Vorig jaar deed zijn rapalias Frenetik voor de gemiddelde hiphopfan misschien nog geen belletje rinkelen,…
AlbumsRecensies

Dikke - 130 Kilo (★★★): Rustig viben

Voor velen is Dikke een onbekende naam. Daar kijken we niet van op, want het is nog niet lang dat je hem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.