FeaturesInstagram

De Grote Beren Van Morgen 2020: Black Country, New Road & ECHT!

Om het bos door de bomen te kunnen blijven zien in het nieuwe muziekjaar, kronen we verschillende bands tot ‘Grote Beer Van Morgen’. We lieten al groepen aan bod komen uit de indie-, rock-, pop- en hiphopwereld en vandaag is het tijd voor de experimentele jazzliefhebber om zijn oren te spitsen voor nieuw geweld. Het potentieel van Black Country, New Road en ECHT! valt in geen geval te ontkennen en we zijn enorm benieuwd naar wat ze dit jaar nog allemaal zullen uitspoken. 2020 kan wel eens het doorbraakjaar worden voor deze twee Grote Beren Van Morgen.

Black Country, New Road

Black Country, New Road bracht verleden jaar hun eerste twee singles uit en dat waren direct voltreffers van formaat. De klank bevat een jazzy basis, maar daarnaast, boven en onder gebeurt er gigantisch veel anders. Door de frontman zijn sleurende lyrics krijgt de muziek zelfs een postpunkkant, maar wanneer de blazers er dan weer bijkomen, voel je die botsing van stijlen zwaar binnenkomen. Hun stijl is hectisch en agiterend, maar het werkt geweldig goed. Black Country, New Road mag wat ons betreft nog veel meer van deze bijzondere singles uitbrengen. Het is een band die je op stang jaagt, en net daarom zo fantastisch is.

ECHT!

Op Belgische bodem is het ECHT! dat we in de gaten moeten houden. Deze Brusselaars doen het met meer elektronica dan voorgaande Grote Beren, maar de gelijkenis zit hem in het feit dat we ook hier allesbehalve met brave jongens te maken hebben. Hun Douf ep van verleden jaar maakte ons warm voor bakken meer van deze elektroschijven. ECHT! knalt ons omver met een futuristische jazzklank, die ze bovendien brengen met enkel ‘echte’ instrumenten. Met heel wat synthwerk komen referenties naar STUFF. automatisch bovendrijven, maar de groep zit barstensvol eigenheid. De heersers van de underground laten je verdwalen in structuren en overweldigen met hun elektronicafocus. Echt cool, die ECHT!.

De Grote Beren Van Morgen 2020:

1/1: Celeste – MEYY

2/1: Conan Gray – Rian Snoeks

3/1: Easy Life – IKRAAAN

6/1: Social Contract – WHORSES

7/1: Working Men’s Club – PINGPONGCLUB

8/1: Joy Crookes – Lous and the Yakuza

9/1: Black Country, New Road – ECHT!

Volg onze onderstaande playlist als je onze ‘Grote Beren Van Morgen’ een heel jaar wilt volgen.

Related posts
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 1): Raak startschot

DOUREUUUUUUH! De oerkreet van een van de meest iconische festivals van de lage landen weergalmde eindelijk weer na bijna twee jaar knarsetanden….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.