FeaturesInstagram

De Grote Beren Van Morgen 2020: Working Men’s Club & PINGPONGCLUB

Bij Dansende Beren zetten we ook al eens graag acts in de kijker die nog niet bekend zijn bij het grote publiek, maar het volgens ons wel verdienen. Ook dit jaar beginnen wij het jaar met een beperkte groep artiesten tot Grote Beer Van Morgen te bekronen. Deze reeks artiesten zou volgens ons in de (nabije) toekomst wel eens mooie dingen kunnen maken. Twee jaar geleden bekroonden wij onder andere Sam Fender en Angèle tot Grote Beer Van Morgen en vorig jaar stonden bijvoorbeeld Jade Bird en Mooneye in onze lijst. Zoals de eerder vermelde namen doen vermoeden, hebben we ons nooit laten beperken tot één genre. Ook dit jaar doen we dat niet, dus bieden wij je vandaag twee indiebands aan.

Working Men’s Club

Het mag al eens met gitaren zijn en dat is het geval bij Working Men’s Club. Het viertal uit het Verenigd Koninkrijk omschrijft zichzelf als een postpunkband zoals die uit de jaren zeventig en tachtig. De mosterd haalden ze bij bands als Suicide en Wire, maar ook Vivien Goldman was een inspiratiebron. Ze voegden wat moderne elementen toe aan hun sound en wisten zo een eigen sound te creëren die vrij tijdloos klinkt. Momenteel heeft de band nog maar drie nummers uitgebracht, maar in 2020 zullen er zeker en vast nog volgen. Working Men’s Club treedt al regelmatig op in Engeland en staat binnenkort ook in Parijs. Hopelijk zijn ze wat later ook in België op een podium te vinden.

PINGPONGCLUB

Vorig jaar stond PINGPONGCLUB op ons festival en daar zetten de jongens een sterke set neer. Toen de beren achter de site moesten antwoorden op de vraag wie er in het oog gehouden moet worden in 2020, rolde PINGPONGCLUB regelmatig van onze tongen. We zullen niet lang meer de enige fans van de band met leden uit Kortrijk en Gent zijn, want ze zijn geselecteerd voor Humo’s Rock Rally. Volgens ons maakt de band kans om het ver te schoppen in de wedstrijd, want door de vele originele details die ze in hun muziek leggen, weten ze zich te onderscheiden met hun melancholische poprock.

De Grote Beren Van Morgen 2020:

1/1: Celeste – MEYY

2/1: Conan Gray – Rian Snoeks

3/1: Easy Life – IKRAAAN

6/1: Social Contract – WHORSES

7/1: Working Men’s Club – PINGPONGCLUB

Volg onze onderstaande playlist als je onze ‘Grote Beren Van Morgen’ een heel jaar wilt volgen.

 

902 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men’s Club – “Ploys”

Sydney Minsky-Sargeant van Working Men’s Club zit met zijn twintig jaar nog niet vanzelfsprekend in de categorie van de werkende mens, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men's Club - "Widow"

Een goede twee jaar geleden slaagde Working Men’s Club erin om met een vrij simpel concept de harten van menig muziekfanaat te…
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2022 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘Grote Beren van Morgen’, van wie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.