FeaturesInstagram

De Grote Beren Van Morgen 2020: Celeste & Meyy

Voor het derde jaar op rij stellen we in de eerste dagen van het nieuwe jaar acht Belgische en acht internationale acts voor die het volgens ons zeer ver kunnen schoppen. Hun eerste stappen hebben ons namelijk zodanig overtuigd dat we in hen de toekomst van de muziek zien en hen dus een jaar lang nog net iets beter zullen volgen. Op dag een hebben we het over Celeste en Meyy, de eerste twee vrouwelijke ‘Grote Beren Van Morgen’ in deze nieuwe editie.

Celeste

©️ CPU – Joost Van Hoey

De 25-jarige Celeste Waite groeide op in de buurt van Londen, waar ze dankzij de platenkast van haar Britse moeder en Jamaicaanse vader grote stemmen zoals Tammi Terrell, Otis Redding en Aretha Franklin leerde kennen. Haar passie voor muziek en poëzie groeide doorheen de jaren en leverde haar in 2016 een eerste platencontract op. Twee ep’s later won ze de Rising Star, de nieuwe namen voor de befaamde Critic’s Choice categorie, van de Brit Awards en heeft ze er een druk najaar op zitten. Haar show in de AB Club kreeg ons muisstil, en haar set in het voorprogramma van Michael Kiwanuaka liet een diepe indruk achter. Ondertussen groeide haar weergaloze single “Strange” uit tot een grote hit, die wellicht de voorbode zal worden van haar debuutalbum. Een wereldster in wording.

Op 1 mei staat Celeste in de Orangerie van de Botanique. Tickets zijn reeds verkrijgbaar.

Meyy

Foto: Stig De Block

De negentienjarige Brusselse Charlotte Meyntjens zou wel eens de nieuwe ‘chouchou’ van de Belgische popwereld kunnen worden. Één single volstond al om de muziekwereld laaiend enthousiast te krijgen. “Angelic Lies” kan niet anders dan als een schot in de roos omschreven worden, want de duistere popproductie van de Brusselse producer L’étreinte past perfect bij de breekbare engelenstem van Meyy. De eerste ep is dan ook klaar om deze maand nog meer zielen te veroveren en is de volgende belangrijke stap in haar carrière. Later dit voorjaar gaat ze samen met Chibi Ichigo en IKRAAAN op tour langs de Brusselse Beursschouwburg, Het Depot in Leuven, de gloednieuwe OLTClub in Antwerpen en de Charlatan in Gent.

Morgen volgende de volgende twee ‘Grote Beren Van Morgen 2020’.

1528 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 4): Baanbrekend, opwindend en vorstelijk

De ‘DOUREUUUUUUH’-kreten klonken op dag vier al wat meer schor, maar toch bleef het energiepeil bij de festivalgangers opvallend hoog. Het domein…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhodes - “The Love I Give”

Dat Rhodes een tranentrekker pur sang is, is eigenlijk al geen geheim meer. Met een unieke stem die menig mens weet te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.