FeaturesInstagram

De Grote Beren Van Morgen 2020: Celeste & Meyy

Voor het derde jaar op rij stellen we in de eerste dagen van het nieuwe jaar acht Belgische en acht internationale acts voor die het volgens ons zeer ver kunnen schoppen. Hun eerste stappen hebben ons namelijk zodanig overtuigd dat we in hen de toekomst van de muziek zien en hen dus een jaar lang nog net iets beter zullen volgen. Op dag een hebben we het over Celeste en Meyy, de eerste twee vrouwelijke ‘Grote Beren Van Morgen’ in deze nieuwe editie.

Celeste

©️ CPU – Joost Van Hoey

De 25-jarige Celeste Waite groeide op in de buurt van Londen, waar ze dankzij de platenkast van haar Britse moeder en Jamaicaanse vader grote stemmen zoals Tammi Terrell, Otis Redding en Aretha Franklin leerde kennen. Haar passie voor muziek en poëzie groeide doorheen de jaren en leverde haar in 2016 een eerste platencontract op. Twee ep’s later won ze de Rising Star, de nieuwe namen voor de befaamde Critic’s Choice categorie, van de Brit Awards en heeft ze er een druk najaar op zitten. Haar show in de AB Club kreeg ons muisstil, en haar set in het voorprogramma van Michael Kiwanuaka liet een diepe indruk achter. Ondertussen groeide haar weergaloze single “Strange” uit tot een grote hit, die wellicht de voorbode zal worden van haar debuutalbum. Een wereldster in wording.

Op 1 mei staat Celeste in de Orangerie van de Botanique. Tickets zijn reeds verkrijgbaar.

Meyy

Foto: Stig De Block

De negentienjarige Brusselse Charlotte Meyntjens zou wel eens de nieuwe ‘chouchou’ van de Belgische popwereld kunnen worden. Één single volstond al om de muziekwereld laaiend enthousiast te krijgen. “Angelic Lies” kan niet anders dan als een schot in de roos omschreven worden, want de duistere popproductie van de Brusselse producer L’étreinte past perfect bij de breekbare engelenstem van Meyy. De eerste ep is dan ook klaar om deze maand nog meer zielen te veroveren en is de volgende belangrijke stap in haar carrière. Later dit voorjaar gaat ze samen met Chibi Ichigo en IKRAAAN op tour langs de Brusselse Beursschouwburg, Het Depot in Leuven, de gloednieuwe OLTClub in Antwerpen en de Charlatan in Gent.

Morgen volgende de volgende twee ‘Grote Beren Van Morgen 2020’.

1363 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Amber-Simone - "Black, No Sugar"

In 2017 verscheen met “Taught Me Better” de eerste single van Amber-Simone, waarna nog een handvol singles volgden. Inmiddels is het echter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY - "hyli"

Iets meer dan een jaar was het muisstil rond Charlotte Meyntjens, die met haar muzikale project MEYY midden in haar grote doorbraak…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY - "Orchids"

Het was heel lang heel stil rond MEYY, maar nu is de jonge Brusselse weer helemaal terug van weggeweest. Met haar debuut-ep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.