FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

Sampa The Great – Final Form

“Final Form” is zonder twijfel een van de grootste schijven van dit jaar. Overstromend van grooves, een algeheel grootse sound en een felle tekst gebracht met een even scherp stemgeluid; Sampa The Great scoort.

Shura – the stage

De tweede plaat van Shura kwam dit jaar uit, en die werd ook een beetje overal over het hoofd gezien. Onterecht, zo bewijst een nummer als “the stage”, dat zich heel zwoel en poppy vooruitsleept.

Simple Plan & State Champs – Where I Belong (Feat. We The Kings)

Poppunk is niet dood, al moet het vanaf nu gewoon hulp krijgen van elkaar. Zo is ook de samenwerking van Simple Plan, State Champs en We The Kings een anthem zoals we dat in onze tienerjaren zouden meebrullen (en nog steeds).

Sky Ferreira – Downhill Lullaby

Sky Ferreira bracht in 2013 het legendarische album Night Time, My Time uit met hitsingle “Everything is Embarrassing”. Dit jaar is ze terug met dit duistere nummer vol melancholie.

Sports Team – M5

Sports Team was ongetwijfeld een van de revelaties van het afgelopen jaar. Met de nodige dosis rock – maar vooral humor – wisten de Britten met “M5” helemaal door te breken en schopten ze het zelfs tot op de Main Stage van Rock Werchter. Eén ding is zeker: dit is het begin van iets groots.

Stef Chura – Method Man

Een nummer in twee delen maken? Stef Chura doet het gewoon. Beginnen doen we ruig en rammelend om uiteindelijk in een verschroeiend tempo het einde af te breken.

Strand Of Oaks – Weird Ways

Met “Weird Ways” heeft Strand of Oaks misschien wel de definitie van een opbouwend nummer gemaakt. In het begin lijkt het een ballade te gaan worden, maar als de volledige band erbij komt, barst het nummer helemaal los. Zo rustig als de single begint, zo episch eindigt ze.

The Stroppies – Cellophane Car

Van zodra de orgel inzet, ben je helemaal mee in het verhaal dat The Stroppies hier brengt. Een gezapig psychedelisch americanaliedje waarmee je je zo op een roadtrip waant.

SWMRS – Trashbag Baby

“Trashbag Baby” teert op een zonnig gitaarriffje om ons in een mum van tijd op te beuren en ook meer dan eens onze dansbenen in gang te gooien. Dit zomeranthem knalt nog met de regelmaat van de klok door onze speakers en kon dus niet ontbreken in dit lijstje.

Tame Impala – It Might Be Time

Dat Tame Impala de grenzen van het psychedelische aftast, is geen geheim. Op “It Might Be Time” gaat de band alle kanten op, met als resultaat een dansbaar nummer dat ons tot in verschillende dimensies brengt.

Temples — Hot Motion

Ondanks dat Temples ons niet helemaal warm kon krijgen voor hun nieuwe plaat, was “Hot Motion” een ferme voltreffer. De groep liet de psychedelica opnieuw welig tieren en de typische wow-factor die je hoort te ervaren bij Temples kregen we hier nauwkeurig voorgeschoteld.

Tenacious D – Don’t Blow It, Kage

Een samenwerking tussen Jack Black en Jack White? Dat kan niet anders dan een mix van geniale muziek en humor zijn. Heerlijk!

Vince Staples – So What?

Vince Staples startte afgelopen zomer een eigen internetshow, genaamd ‘The Vince Staples Show’, waarin hij bij elke aflevering ook een nieuwe track uitbrengt. “So What?” is het nummer dat bij de eerste aflevering van zijn show hoort. Hopelijk volgen er nog veel, want de show laat ook een andere kant zien van de veelzijdige artiest.

Volbeat – Cheapside Sloggers

De perfecte mix van rock ‘n’ roll en metal wordt nog steeds door Volbeat gemaakt, zo hoorden we alweer op hun nieuwste album. “Cheapside Sloggers” brengt met zijn vettige gitaren alvast wat power in deze lijst.

Wallows – Scrawny

“Scrawny” is een single die nog geen tien seconden nodig heeft om zich in je geheugen te nestelen. Wallows houdt het catchy en pretentieloos, zodat we dit nummertje nog maandenlang zullen meebrullen.

White Lies – Tokyo

Op ieder concert dat we dit jaar van White Lies zagen, kregen we van onze compagnie te horen wat voor een cool nummer “Tokyo” wel niet is. En ze hebben gelijk, White Lies vond zichzelf dit jaar opnieuw uit en daar kunnen we alleen maar tevreden mee zijn.

Wilco – Everyone Hides

In de video van “Everyone Hides” spelen de bandleden van Wilco verstoppertje. Het nummer heeft het eigenlijk over een ander soort verstoppertje: het verbergen van gevoelens voor anderen. Het is een gezellige voorbode voor nieuw album Ode to Joy.

YBN Cordae ft. Chance the Rapper – Bad Idea

YBN Cordae’s samenwerking “Bad Idea” met Chance the Rapper was allesbehalve een slecht idee. De single klinkt zoals een warme thee op een winterkoude dag smaakt; het verwarmt en doet enorme deugd. YBN haalt zijn smooth kant boven en vleit zich een weg naar ons hart.

Yola – Faraway Look

Yola kreeg enkele Grammy-nominaties voor dit nummer, en voor een keer kunnen we daarmee akkoord gaan. De zangeres heeft een klok van een stem, en haar samenwerking met Dan Auerbach leverde haar een dijk van een album op. Hoogtepunt is zonder twijfel deze “Faraway Look”, wat een stem!

Yungblud – Loner

Als afsluiter van deze lijst droppen we met Yungblud nog een energiebommetje. De jonge Brit ontpopte zich het afgelopen jaar tot een rasechte rockster en daar had het anthem “Loner” veel mee te maken. Een meezinger van jewelste!

Veel luisterplezier!

3369 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Spiral"

RY X zit niet stil. Zo verwende de Australiër ons de afgelopen tijd met singles “Your Love” en  “Let You Go“. Twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diana Ross & Tame Impala - “Turn Up The Sunshine”

Er zijn zo van die mensen die nooit teleurstellen. Zelfs niets als ze de soundtrack van een animatiefilm moeten maken. Alom geprezen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "The Game"

Sinds Sports Team begin 2019 een hitje te pakken had met “M5“, zijn er in de Lage Landen eigenlijk nog maar weinig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.