FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

Lizzo – Juice

De Amerikaanse Lizzo was een van de revelaties van 2019 en is 100% ‘that bitch’. Ze gaf een van de meest plezierige shows op Rock Werchter, waar ze met dit aanstekelijk nummer de hele tent liet dansen en dat vroeg op de middag. Straf!

L’Eclair – Endless Dave

L’Eclair klinkt zo ongeveer even overheerlijk en verslavend zoet als het gebakje, dus het twaalf minuten durende “Endless Dave” is pure verwennerij. L’Eclair serveert ons een instrumentale delicatesse waar we maar niet genoeg van kunnen krijgen.

Mac Demarco – Nobody

Laidback: dit woord hing de afgelopen jaren onherroepelijk vastgelijmd aan alle beschrijvingen of recensies van de muziek van Mac DeMarco. Ook voor “Nobody”, met slechts een minimale gitaarpartij, is dit de ideale omschrijving. Ook interessant is de video, waarin DeMarco, verkleed als lizard man met witte cowboyhoed, rustig een sigaar rookt.

Matt Berninger & Phoebe Bridgers – Walking on a String

Wij hebben al jarenlang een gigantische liefde voor de stem van Matt Berninger, de frontman van The National. Ook in samenwerking met Phoebe Bridgers (met een al even mooie stem) klinkt hij enorm breekbaar. Het nummer kwam samen met de aankondiging van het eerste soloalbum van Matt Berninger.

Men I Trust – Numb

Men I Trust maakt ons vooral volledig numb met “Numb”. Zo zacht, lo-fi en wazig krijg je het niet elke dag te horen. Ogen dicht, volume op maximum en wegdromen maar!

The Menzingers – Anna

(H)eerlijke no-nonsense punk rock met een boodschap, dat kan enkel van The Menzingers komen. Met een catchy song en gierende gitaren overtuigt de band keer op keer.

Mildlife – How Long Does It Take

Jazz en funk in een blender? Maak kennis met de heerlijk dansbare en instrumentale funky jazz van Mildlife en laat je volledig inpakken.

Naaz — TAPED

Afgelopen jaar stond de Nederlandse Naaz er weer als nooit tevoren. Met het extreem vrolijke “TAPED” zet de zangeres aan om alle onzekerheden achterwege te laten en met zo’n leuke single als deze is het onmogelijk om nog te twijfelen.

Naked Giants – Green Fuzz

De psychrockers van Naked Giants debuteerden pas vorig jaar met het kronkelende SLUFF, en lieten er ook dit jaar geen gras over groeien met hun on-ge-lofelijke single “Green Fuzz”, afkomstig van de gelijknamige ep. Waar de ‘fuzz’ in de titel vandaan komt, blijkt bij slechts één luisterbeurt van het mind-bending nummer net zo voor de hand liggend als het opnemen van het nummer in deze lijst.

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Black Star Dancing

Een midlife crisis klonk nog nooit zo groovy als bij Noel Gallagher. Hij keert namelijk helemaal terug naar de eighties met een discopopnummer dat toch zijn kenmerkende vibes heeft.

Oso oso – Impossible Game

Een van de beste emoplaten van het jaar werd afgeleverd door Oso Oso. Met “Impossible Game” krijgen we bijgevolg een van de beste emonummers van het jaar.

Penelope Isles – Chlorine

Dreampop klonk nog nooit zo eerlijk, doordacht en strak als bij Penelope Isles. Door de unieke vocals en subtiele instrumentatie kan de band ons helemaal omarmen.

Purple Disco Machine – Body Funk

We hebben geprobeerd, maar konden echt geen originelere omschrijving vinden omdat het nummer nu eenmaal zo inwerkt op je lichaam. Het is onmogelijk om stil te blijven staan op de funky beats van “Body Funk”.

Purple Mountains – All My Happiness is Gone

De titel van dit nummer is typerend voor het hele laatste album Purple Mountains van de gelijknamige band. Ook al klinkt “All My Happiness is Gone” niet al te triest, toch gaat het over de enorme eenzaamheid van frontman David Berman.

Richard Hawley – Off My Mind

De crooner uit Sheffield weet ook nog steeds hoe hij zijn gitaar moet doen ronken, zo horen we op “Off My Mind”.

Rosalía – Aute Cuture

Rosalía brak vorig jaar al door met het succesvolle El Mal Querer. Sindsdien is ze niet meer van de radio weg te slaan. “Aue Cuture” bekroonden we tot haar beste single van het jaar.

Ruthie – Spirit Now Moves

“Spirit Now Moves” was nog maar Ruthie’s tweede single en hiermee wisten we definitief dat deze dame heel wat te bieden heeft. Ze houdt het luchtig, maar kan er ook enkele fikse momentjes tegenaan gooien en zo iedere luisteraar roeren, zoals de titel al beloofde.

Ry X – The Water

De koning van de zachte elektronische symfonieën is anno 2019 nog steeds de Australische RY X, die melancholie en vreugde weer hand in hand laat gaan in “The Water”.

The S.L.P. – Favourites

Als gitarist van Kasabian heeft Serge Pizzorno al naam gemaakt, maar met zijn soloproject The S.L.P. wist hij ons omver te blazen. Samen met de Britse rapster Little Simz kleurt de man heerlijk buiten de lijntjes en laat hij hiphop en rock in elkaar overvloeien alsof het niets is.

Sam Evian – Cherry Tree

Sam Evian is een singer-songwriter die zichzelf keer op keer opnieuw blijft uitvinden. Op “Cherry Tree” horen we de meest breekbare versie van de man, en we willen niet liever.

(Lees verder op de volgende pagina!)

3369 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Spiral"

RY X zit niet stil. Zo verwende de Australiër ons de afgelopen tijd met singles “Your Love” en  “Let You Go“. Twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diana Ross & Tame Impala - “Turn Up The Sunshine”

Er zijn zo van die mensen die nooit teleurstellen. Zelfs niets als ze de soundtrack van een animatiefilm moeten maken. Alom geprezen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "The Game"

Sinds Sports Team begin 2019 een hitje te pakken had met “M5“, zijn er in de Lage Landen eigenlijk nog maar weinig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.