1. Hoe is het allemaal begonnen?
We hebben elkaar leren kennen tijdens onze studies aan PXL-Music. Voor mijn bachelorproef wou ik graag dat Jeroen me begeleidde op gitaar. Niet alleen omdat het persoonlijk goed klikte, ook muzikaal voelden we elkaar heel goed aan. We besloten om hier gewoon mee verder te gaan. Later kwam Jef er nog bij op percussie. Ik heb het gevoel dat we als trio heel erg sterk staan.

2. Wat is het verhaal achter de artiestennaam?
Er is niet echt een verhaal. Mijn naam is Linde, en alle nummers gaan over dingen die ik heb meegemaakt. Het is een beetje autobiografisch. Soms is dat heel confronterend, maar ik wil het gewoon zo eerlijk mogelijk brengen.

3. Hoe zou je je eigen sound omschrijven?
We omschrijven onze muziek als neofolk en babypunk, maar we horen ook graag waar de luisteraar het plaatst. Iedereen ervaart en interpreteert het anders. Zeg dus zeker wat je denkt!

4. Wat kan je inspireren tot het schrijven van nummers?
Gevoelens, maar ook prenten die dan weer gevoelens opwekken. Ik zit heel vaak op Pinterest. Dan zet ik mijn borden open en schrijf ik terwijl ik vanuit mijn ooghoeken daar naar kijk. Maar ook boeken, bepaalde zinnen, een geur… Alles wat dingen losmaakt en opwekt.

5. Hoe bereid je je voor op de Sound Track finales?
Ik denk dat we ons nooit echt voorbereiden voor een optreden, mentaal dan. We houden van spelen; hoe meer hoe liever. Of het nu een wedstrijd is of niet, op een podium onze muziek brengen is wat we het liefste doen.

6. Los van het feit dat er meerdere Sound Track winnaars zijn: wie zie je waarom als grootste concurrent in de finalerondes?
Daar denken we eigenlijk niet over na. We moeten er juist van genieten dat er zoveel goeie muzikanten op één plek gezet worden. Het gaat een avond met allemaal verschillende genres, smaken en persoonlijkheden zijn. Dat is wat muziek zo interessant maakt.

7. Wat zijn de toekomstplannen?
We kijken heel erg uit naar het uitbrengen van onze eerste plaat, en wat er daar dan uit mag voortkomen. Laat het een verrassing zijn! We hebben er ongelofelijk veel zin in.