Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single PINGPONGCLUB – “You Don’t Mind It”

© CPU- Willem Devriendt

Het viertal dat we intussen een lustrum kennen als PINGPONGCLUB was al luttele keren het onderwerp van ons muzikale leesvoer. Over deze Belgische indiepop/-rockband zijn we nog lang niet uitgepraat. Twee jaar na de release van haar eerste ep, breidt ze binnenkort haar repertoire uit met opvolger In The Middle. Wanneer ze die exact op ons zullen loslaten, houden de mannen nog even geheim, maar ze lichten alvast een tipje van de sluier op met een nieuwe single die “You Don’t Mind It” heet en door te vertellen dat die in het najaar komt.

Door de diepe, volle stem waarmee frontman Jonas Desmet de song opent, denken we even dat we naar Tamino aan het luisteren zijn, maar niks is minder waar. ‘Last night I was running from missiles and worries’ zingt hij. Daarmee hij zet hij een sombere sfeer in, maar zonder dat het zwaarmoedig klinkt. Een elysische reverb op de gitaarslagen voegt daar wat spanning aan toe. Flo Delameilleure (Juniper) knoopt het geheel aan elkaar met smeuïge, idyllische backingvocals. In de laatste minuut wordt het herhaalde refrein kracht bijgezet terwijl de volledige partij tot een atmosferisch hoogtepunt komt. Tegelijk bewijst PINGPONGCLUB daarmee dat zo’n moment niet overmatig dramatisch hoeft te zijn om een nummer impactvol te maken. Na een aantal keer luisteren blijft het nog steeds even innemend.

In de laatste volle week van april vertrekt PINGPONGCLUB naar Duitsland om in het voorprogramma van Mooneye te spelen, onder andere in Hamburg en Berlijn. Bovendien mogen we reeds verklappen dat In The Middle voor het eerst zal worden voorgesteld op 23 oktober, in het Gentse muziekcafé Charlatan.

Facebook / Instagram / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…
AlbumsRecensies

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ - ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ (★★★½): De volgende stap vooruit

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ kan al een tijdje geen goed bewaard indiegeheim meer genoemd worden. De band rond Jonas Desmet liet op verschillende muziekwedstrijden sterke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.