Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 28/09

Selecties West-Vlaanderen

De West-Vlamingen zullen ten slotte naar de Cactus Club in Brugge moeten om de selectie daar te aanschouwen. Zet je op het Facebookevenement meteen op aanwezig!

Budget Trash

‘Als het plaatje klopt, hoeven er weinig woorden aan vuil gemaakt te worden,’ aldus Fenne Cuppens. En inderdaad; Budget Trash heeft een goeie punk/rocksound die zich kan onderscheiden van de middenmoot. Het geheel heeft namelijk iets trashy over zich door het DIY-gevoel dat wordt uitgestraald en uiteindelijk is de sound ook simpelweg opzwepend op een punkmanier. Dit viertal schopte het verleden jaar tot in de finale van Humo’s Rock Rally en nu worden hun kaarten ingezet op Sound Track. Gelijk hebben ze, want deze ruwe sound bekoort telkens weer.

Facebook

Connard

Het is dan wel in een milliseconde duidelijk, maar voor alle duidelijkheid: Connard is een rapper die zijn dialect inzet om extra authentieke teksten te kunnen afleveren. Zijn West-Vlaamse accent siert rapsongs die een opvallend groovy over zich hebben en waarmee hij al een eerste langspeler bundelde. Connard is een mooie aanvulling op de tegenwoordig talrijke rappers die hun dialect in de strijd gooien, want gelukkig is het niet zomaar een kopie van iets bestaand. Benieuwd of zijn act en songs met voldoende eigenheid gebracht zullen worden.

Facebook

family beaches

family beaches is jazzpianist en geluidsingenieur, maar daarnaast is hij duidelijk ook schepper van kunstige elektronica. Doorsnee beats en tactiekjes zal je bij dit familie- en strandmens niet tegenkomen, en zo hebben we het graag. Live doet hij er nog een schepje bovenop door te experimenteren met de synths en dus zijn we heel nieuwsgierig naar deze set. De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar we zijn er vrij gerust in dat family beaches ons vol sympathie zal meenemen op een aangename elektronicatrip.

Facebook

George Dylan

Zo melancholisch! George Dylan is geen artiest die je over je ldvd heen zou kunnen helpen, want hij draait en keert zich in emotie tot hij helemaal doordrenkt is. Mooie, heartfelt nummers zijn daar het resultaat van en het is ronduit onwaarschijnlijk dat je geen verwarmend effect voelt binnenkomen tijdens het luisteren. Portland herkende ook al het potentieel in zijn goed gebrachte, smaakvolle nummers. George Dylan kan misschien wel eens boven zijn collega-singer-songwriters uit komen te springen.

Facebook

Ratmosphere

Ramosphere heeft de creatie van een sonisch beeld op het oog met enkele duistere synths, donkere gitaarpassages en beeldende teksten. Deze band klinkt nog veel fascinerender dan de beschrijving doet uitschijnen en toch blijft hun muziek toegankelijk en snel meewiegbaar. “Intrusion” is er zelfs zonder twijfel eentje om onder invloed van middelen naar keuze te ervaren. Geniet van de ritmische wazigheid die Ratmosphere is.

Facebook

The Purplemachine

The Purplemachine omschrijft hun genre zelf als ‘psyched out garage rock’, maar in feite gaat hun muziek zowat alle kanten uit. Zolang er maar veel riffs bij komen kijken en het een stevige factor heeft, is deze band tevreden. En wees maar zeker dat dat een compliment is, want The Purplemachine recent nog bekroond tot onze Zalm van de Maand. Deze bandnaam mag dan wel verwijzen naar het paarse, hun muziek heeft heel wat psychedelische kleuren in de aanbieding en van zo’n sound willen we liefst enkel meer horen.

Facebook

Tuk Tuk Thailand

‘Denk aan een mix tussen Hydrogen Sea, Tycho en Bonobo, maar dan met een heel zweverige vrouwelijke stem die het geheel bij elkaar doet waaien,’ zo omschreven we Tuk Tuk Thailand in onze aankondiging van ons vijfde Dansende Beren feest in Brugge. Dit drietal brengt dus verschillende staaltjes met zich mee en voelt geen druk om iets in de sound te haasten. Elke muzikale toevoeging is daar met een reden en staat ten dienste van het opslorpende geheel. Zomaar een tukje doen tijdens de set van Tuk Tuk Thailand zit er duidelijk niet in, want daar is hun muziek veel te intrigerend voor.

Facebook

Ventilateur

Jazz, rock, fusion, van alles en nog wat? Jazeker! ‘Hoe meer invloeden, hoe beter,’ moet het drietal van VENTILATEUR gedacht hebben. Gelukkig wil dat niet zeggen dat het een zootje ongeregeld is. Integendeel, alles klinkt heerlijk strak en boordevol inspiratie die zijn kronkelende weg vindt richting ons gehoorkanaal. Live zal VENTILATEUR het nog warmer komen maken en net het tegenovergestelde van hun bandnaam komen demonstreren; improvisatie is hun kers op de taart en wij zijn alvast samen met Nathan Daems heel benieuwd wat dat zal geven.

Facebook

Meer info vind je op de site en Facebookpagina van Sound Track.

Dit artikel werd geschreven door Wouter Vandeweyer, Maxim Meyer-Horn en Ann Mulleman.

26 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief