UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: The Purplemachine

Eens het einde van de maand nadert, komen de Dansende Beren samen om te vissen. Na een hele zoektocht en wat overleg komen we dan tot een overeenkomst. We kiezen een Zalm van de maand en ook deze keer is dat niet anders. Vanwege de hitte van de afgelopen paar weken trokken we naar het zeetje, op zoek naar verkoeling. In de buurt van Knokke vonden wij onze zalm en voor één keer is deze paars. Het viertal van The Purplemachine is te vinden in en rond Knokke en Damme. Paars is de kleur van het psychedelische en dat vinden we zeker en vast terug in hun muziek. De ongeremde muziek gebruikt elementen uit verschillende stijlen, maar scheurende gitaren, stevige drums en een vette bas horen we op alle nummers.

The Purplemachine omschrijft hun muziek zelf als ‘psyched out garage rock’ en voegt daar elementen aan toe uit genres als stoner, doom en zelfs een beetje surfrock. Hun nummers wisselen van vibe in een vingerknip; van een duister geluid naar een zomers deuntje en terug. De band weet stevig door te rocken en dan wordt het moeilijk om onze nek stil te houden. Al snel willen we onze haardos heen en weer schudden. De muziek wordt inmiddels door het viertal gemaakt, maar zanger Louis ontfermt zich nog steeds over de teksten. Hij zingt over maatschappelijke fenomenen en Griekse godinnen. De band houdt zich duidelijk niet bij één genre of onderwerp, waardoor ze verfrissend klinken en de luisteraar aandachtig houden.

Voorlopig heeft de band nog maar twee singles uitgebracht, maar The Purplemachine zou graag de studio induiken en meteen een langspeler opnemen. De intro van debuutsingle “The Rich Men” doet misschien wat denken aan The Wall van Pink Floyd, en laat dat toevallig een van de favoriete bands van de zanger zijn. Meer zelfs, de band liet zich al inspireren door het conceptalbum en ze sloegen de handen in elkaar met een theatergezelschap. The Purplemachine zou nog interessante dingen kunnen creëren in de toekomst. Hou ze in het oog!

Facebook / Instagram / Vi.be

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.