Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 28/09

Selecties Limburg

Voor Limburg zakken we af naar de hoofdstad Hasselt. We bezoeken hier de Serre en als je de Facebookpagina van deze club wil bekijken, klik dan even hier. Zet je dan ook meteen even op aanwezig op het Facebookevenement!

Aster

Dat lengte er niet altijd toe doet, bewijst deze Aster. Deze jonge singer-wongwriter doet het op zijn geheel unieke manier. Enkel gewapend met zijn gitaar en zijn mooie stem, gaat Aster je te lijf met muziek waar je stil van wordt. De stem is misschien wel zijn grootste wapen, alhoewel zijn gitaarspel absoluut niet naar de achtergrond mag verdwijnen. Een kleine Amerikaanse invloed horen we, tegelijk een beetje schor en fragiel. Benieuwd hoe dit live gaat opbrengen. Hopelijk kan het publiek hier ook live van genieten.

Facebook

Friendly Lizzie

Friendly Lizzie klinkt alsof ze altijd vriendelijk zijn, of toch weer niet? Deze dames zijn moeilijk in te schatten, en dat lijkt ons wel de bedoeling te zijn. Ayco Duyster vindt dat het allemaal lief en dromerig klinkt, maar dat er ook een scherpe ondertoon aan zit. Nooit helemaal lief dus, en dat kunnen we alleen maar beamen. Met hun muziek combineren ze het leuke van de synths met het goede gitaarwerk van de jaren negentig. Zet daar een drum onder en de muziek varieert van dromerig tot punky.

Luister naar Friendly Lizzie op vi.be.

Future Messiah

Deze catchy indiepopband is gebouwd rond multi-instrumentalist Daan De Clerck. Future Messiah brengt popmuziek met een hoekje af, met een duidelijke ondertoon van synths met cleane vocals. Vreemd genoeg begin je na deze beschrijving te denken richting Simple Minds, maar dan moet je deze band toch best een nieuwe kans geven. De stem doet iets meer denken aan die van Coldplay, maar de muziek is opzwepender en energieker. Denk alvast aan een feestje!

Facebook

Gustav Leo

Een lo-fi singer-songwriter, maar toch met een eigenwijze insteek, zo kunnen we Gustav Leo best omschrijven. Vreemde akkoorden, een atypische zang en dromerigheid is wat deze artiest kenmerkt. Alhoewel je die dromerigheid op een andere manier kan interpreteren als een donker kantje. De combinatie van voorgaande invloeden brengt ons een beetje terug naar de jaren negentig, waar deze elementen prominent aanwezig waren, maar Gustav Leo herinterpreteert deze naar een ander niveau.

Facebook

Oakfield Drive

Een singer-songwriter van een ander level is deze Oakfield Drive. Hij zoekt meer de oudere sferen op en doet op een onwillekeurige manier denken aan Neil Young. En dan hebben we het vooral over de sound. Met zijn gitaar, soms elektrisch en soms akoestisch, doet deze artiest je verlangen naar de zomer en cliché genoeg naar een warme zomer in het verleden. Nochtans zit deze artiest niet vol van clichés, maar wel vol van goede ideeën en mooie liedjes.

Facebook

WARTAAL

Popmuziek in eigen taal, dat is wat Ward Van de Velde ons brengt. Al met enkele mooie adelbrieven op zak, zakt WARTAAL af naar Hasselt om te goochelen met mooie teksten en goed gebrachte en uitgebalanceerde popmuziek. Geen plat gedoe, maar muzikaal goede pop. De teksten maken het op een of andere manier wat zeemzoeterig, maar dat stoort allerminst in deze mooie liedjes. Schoonheid staat zeker centraal, en dat gaat ongetwijfeld opgepikt worden door het publiek.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Vlaams-Brabant op pagina 3.

26 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief