Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 28/09

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niets minder dan 23 selectieronden. Daaruit zullen 46 finalisten overblijven en binnen enkele maanden zullen 18 winnaars uit de bus komen. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld in 2020.

Op 28 september vinden de vierde selectierondes plaats. Op vijf verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel kan je opnieuw verschillende veelbelovende bands aan het werk zien. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. Alfabetisch geordend binnen elke provincie kom je te weten welke ambassadeur welke band getipt heeft, hoe de artiesten klinken en dus vooral waaraan je je op 28 september kan verwachten.

Selecties Antwerpen

In Mechelen zal deze avond alles te bekijken zijn in de Club. Neem via deze link een kijkje op de pagina van de Club en zet je aanwezig op het Facebookevenement.

Mimi Waterfall

Mimi Waterfall is een Antwerpse artieste die heel erg gelooft in de genezing door woorden en liedjes. Deze positieve ingesteldheid is een leuke opsteker, maar nog leuker is de muziek zelf. Die wordt grotendeels gedragen door een klok van een stem, die ondersteund wordt door redelijk eenvoudige beats. De essentie is de stem, maar het gehele plaatje wordt iets mooier verpakt. Dj Black Mamba is het eens met ons: ‘Wow, heel mooie stem.’

Facebook

Men In Tears

Elektronische muziek met twee stemmen: het lijkt eenvoudig en een beetje ‘been there, done that’. Niets is minder waar. Een portie gekkigheid erbij maakt deze band tot een van de origineelste inzendingen die we hebben gezien. De muziek is goed gebracht en ook nooit eentonig. Als je onderstaande video bekijkt, weet je wat we bedoelen. Dat Compact Disk Dummies hier fan van zijn, dat verbaast ons niet.

Facebook

MOONBOAT

MOONBOAT is de nieuwe band rond singer-songwriter Michaël Lamiroy van onder andere Tin Fingers en School is Cool. Studio Brussel omschreef het als hoopvol, maar wij durven nog een stap verder te gaan. Deze muziek is voor de meerwaardeliefhebber. Als ook Ayco Dusters fan is van deze band, kunnen we niet anders dan deze band van dichtbij eens te gaan bekijken. Verwacht je aan een korte set vol melancholie, maar ondersteund door een knaller van een band.

Facebook

Pothamus

Pothamus is een sludge/postrock trio uit Mechelen, wat deze avond een thuismatch betekent. Pothamus is geen doorsnee band, en dat zal ook wel een van de redenen zijn dat Colin v. Eeckhout dit zo goed vindt. Altijd in de duisternis acterend doet deze band wat vele bands niet kunnen en dat is de boel spannend te houden. Ook al is er een nummer van zestien minuten bij, er treedt geen enkel moment van verveling op. En zo hebben we het graag. Benieuwd of ze net dat ene nummer “Ecumene” durven te spelen. Twintig minuten: setje gevuld!

Facebook

Prince K. Appiah

Prince K. Appiah is een artiest die eveneens werd voorgedragen door Black Mamba, en dan weet je ongeveer wat je kan verwachten. Goede vocals, ondersteund door goede beats. Deze mc mixt verschillende stijlen door elkaar, maar rap en hiphop is wel het meest voor de hand liggende. De teksten zijn positief en de muziek voelt aan als een feestje. Benieuwd of Prince het Sound Track publiek aan het dansen krijgt.

Facebook

TWOFVCE

Met zijn vieren zijn ze, en niet alles is op voorhand geweten. De instrumentenwissels onderling betekenen ook dat deze muzikanten weten wat ze doen. Verwacht je aan dromerige elektronische muziek, die volgens blackwave. niet zou misstaan op grote podia of radiostations. Een overeenkomst met Oscar & The Wolf is nooit veraf, maar je hoort hier toch weer een leuke eigen en spannende inbreng. Mits een goed optreden zou deze band wel eens aan populariteit kunnen winnen.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Limburg op pagina 2. 

Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjes

Maak kennis met Sound Track 2023!

Het Belgisch muzieklandschap en talentenjachten: het zijn twee handen op één buik. Vandaag de dag klaarblijkelijk nog meer dan ooit tevoren, want…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 1): Perfecte opbouw zonder échte ontploffing

Wie vorig jaar aanwezig was, weet dat Rock Olmen een gezellig buurtfestival is, maar dan wel één dat heel erg ‘rock on’…
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz (Festivaldag 2): Plezier en ongebreideld positivisme

De tweede dag van Gent Jazz kondigde zich aan als een showcase van heel wat jong, buitenlands en binnenlands talent. Op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.