Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 28/09

Selecties Vlaams-Brabant

Op deze vrijdagavond zullen de Brabantenaars afzakken naar Jeugdclub TonzenT in Sterrebeek. Bekijk hun Facebookpagina hier alvast en zet je aanwezig op het Facebookevenement.

Brent Beukelaer

Nederlandstalige kleinkunst heeft nog steeds een speciaal plekje in ons muzieklandschap. Brent Beukelaer zal dit al ondervonden hebben, want op zijn cv staan al shows als voorprogramma van Maaike Ouboter en Stoomboot. Hij won eerder ook al de Nekka wedstrijd en ging met de eerste plek op de Student Rock Rally naar huis. Benieuwd hoe ver hij het bij Sound Track zal schoppen.

Facebook

Ello

Wat funky grooves op een zaterdagavond? Daar zal de Leuvense Elodie Carels mee voor zorgen, want samen met haar band bezingt ze haar diepste gedachten in haar muziek. Veel weten we voor de rest nog niet over dit indie/soulproject, maar we kijken ernaar uit om kennis te maken met het voor ons nog onbekende Ello. Een project dat potentieel heeft om te verrassen.

Luister naar Ello op vi.be.

EME

Zoals een heleboel andere geselecteerden is EME zeker geen onbekende meer in de muziekwereld. Nadat ze de selecties haalde van onder andere Studio Brussels De Nieuwe Lichting opende ze al het gerenommeerde AFROPUNK Festival in Parijs. Black Mamba is dat niet ontgaan en tipt EME als een van haar favorieten. Met een heuse liveband en een favorietenrol moet EME hoge verwachtingen waarmaken.

Facebook

Melting Mallows

Een iets recentere finalist van De Nieuwe Lichting is het ludieke duo Melting Mallows, dat op zijn beurt getipt wordt door jurylid Ayco Duyster. De dansbare pop/rock doet live wat denken aan Equal Idiots en we weten allemaal hoe populair dat tweetal al geworden is. Waar zal Melting Mallows eindigen? Misschien vinden we daar zaterdag wel een antwoord op.

Facebook

Symen

Rond Symen hangt voor ons nog een ietwat mysterieuze sluier, die we hopelijk in Sterrebeek kunnen doorbreken. Net zoals jurylid Ayco Duyster, krijgen we er een Oscar & The Wolf gevoel bij. Leuke teksten in een sexy popjasje blijft een onweerstaanbaar recept waaraan heel wat Belgen niet kunnen weerstaan. Laat ons hopen dat het live even goed uitpakt.

Luister naar Symen op vi.be.

Tevin.MK

Tevin.MK is eveneens een favoriet van Black Mamba en mag ook hopen op een felbegeerd ticket voor de finale. De rapper maakt al sinds zijn twaalfde tracks en is inmiddels een geliefde producer voor ook heel wat andere rappers. De selecties van Humo’s Rock Rally haalde de twintigjarige in 2018 alvast, maar hoe ver hij bij Sound Track zal geraken, zal alvast duidelijk beginnen worden op zaterdag. 

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands uit Oost-Vlaanderen op pagina 4.

26 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief