Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 28/09

Selecties Oost-Vlaanderen

Voor onze Oost-Vlaamse vrienden zakken we speciaal af naar de bekende muziekclub N9 in Eeklo. Om je aanwezig te zetten op het Facebookevenement, klik hier.

Dephts.

Depths. is al een tijdje actief en is een band die verschillende genres uit de hardere hoek combineert. Zowel postrock/metal, screamo, blackcore en zelfs ambient passeert bij deze band. Overwegend het stevigere genre dus, maar er is zeker en vast ook plaats voor fragiele tussendoortjes. Verwacht je aan een intens optreden, want deze twintig minuten zullen optimaal moeten worden benut om alles te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Facebook

Karibu Orchestra

Dat Karibu Orchestra veel invloeden combineert, is duidelijk vanaf de eerste noot. Ze noemen zichzelf een hedendaagse fusion-jazz band en dat dekt de lading wel ongeveer. De ritmes zijn onvoorspelbaar, maar ook gevoelsmatig zijn deze heren moeilijk te peilen. Nu eens groovy en danserig, daarna rustig aan en dromerig om dan ook tamelijk agressieve stukken jazz in hun muziek te verwerken. Soms doet het gewoontjes aan, maar er is toch vaak een kleine hoek af.

Facebook

Marie

We citeren de vi-pagina: ‘Ik ben het meisje onder de dot en ik maak liedjes met mijn gitaar op mijn kamer.’ Volgens Fenne Kuppens valt deze artieste vooral op door haar speciale stem en dat kunnen we alleen maar beamen. Wat een stemgeluid! Zeer speciaal timbre, maar vooral krachtig en tegelijk enorm fragiel. Voor dit soort muziek komt het zelfs aardig in de buurt van de perfectie. Benieuwd of Oost-Vlaanderen dit op een zaterdag krijgt verteerd.

Facebook

Meta Peta

Met twee op een podium staan, is altijd speciaal. En als je dan nog eens niets elektronisch toevoegt, wordt het helemaal spannend. Gewapend met bas en drums gaat dit duo het publiek te lijf. En dat mag je redelijk letterlijk nemen. Meta Peta lijkt een brave naam, maar de muziek is allesvernietigend. De basgitaar is zwaar overstuurd, wat het geluid lekker vol maakt, en de drum is meer dan aanvullend. Zonder stem zal het iets lastiger worden om te boeien, maar als Colin V. Eeckhout zegt dat het straf is, dan zeggen wij in koor: straf!

Facebook​

Luister naar Mea Peta op vi.be.

Mondingo

Multicultureel, dat is het minste wat je van deze artiest kan zeggen. De combinatie van elektronische muziek met wereldse invloeden maakt dat deze muziek redelijk uniek is. Nathan Daems is fan en dat zal wel grotendeels te maken hebben met het muzikale talent van Domien Cnockaert. Er is ruimte om te dansen, maar er is ook plaats voor wat diepgang. We zijn ontzettend benieuwd hoe dit live gebracht zal worden – en dat lijkt ons een uitdaging te worden.

Facebook

Peenoise

Peenoise bestaat uit de broers Cesar, Gilles en Titus die live mysterieuze, donkere vibes op je afsturen. Ze klinken naar eigen zeggen als de soundtrack van een wandeling door een donker doolhof waarin de afgrond altijd vlakbij is, maar het einde toch in zicht is. De mysterieuze avant-pop van Peenoise klinkt onheilspellend en catastrofaal, maar toch warm en aanstekelijk. Compact Disk Dummies kleeft zelfs de term ‘buitenaards’ op dit drietal, waardoor onze nieuwsgierigheid nog meer gewekt is.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Brussel op pagina 5.

26 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief