Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 27/09

Selecties Antwerpen

 

Kavka Oudaan zet die nieuwe talent in de kijken in de provincie Antwerpen. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Kavka Oudaan en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Dolores.

Dolores haalde inspiratie voor zijn naam bij de gelijknamige olifant uit Disneys The Big Wash. De Antwerpse Steffie Defossé combineert, samen met haar band, dansbare baslijnen met zweverige elektronica. Vul dit geheel aan met subtiele akoestische elementjes en je krijgt een band die net zoals de olifant wel eens heel groot kan worden. Dolores tracht emoties samen te vatten in muziek en wanneer je weet dat een collega-artiest als Portland hen tipte, kan je er wel van uitgaan dat ze volledig in hun opzet slagen.

Facebook

Jibran Chadouli

Jibran Chadouli is een artiest die niet meteen in een hokje te plaatsen valt. De jongeman uit Kalmthout brengt een verzameling van verschillende invloeden en stijlen samen in een vrolijk en dansbaar geheel. Schrijven, producen en mixen. Jibrin Chadouli doet het allemaal zelf en wij zijn alvast benieuwd hoe hij dit in een livesetting inricht. We zien hem alleszins al uitgroeien tot onze eigenste Unknown Mortal Orchestra. In afwachting van een eigen single is Chadouli alvast te horen in twee features op het debuutalbum van Dim Kouchnir.

Instagram

KASKE

Dat er in Antwerpen gedanst zal worden, is intussen al duidelijk. KASKE zal daar ook geen verandering in brengen, integendeel. De 22-jarige producer uit het kempische Wuustwezel creëert indrukwekkende soundscapes ondersteund door dansbare beats. KASKE bracht vorig jaar zijn eerste ep uit die alvast enorm veelbelovend klinkt. Met zijn dansbare maar toch filmische sound zetten wij hem alvast tussen het rijtje van Jon Hopkins, Flume en consorten.

Facebook

Mae Hills

Niet alleen zijn artiestennaam, maar ook de muziek zelf straalt uit dat Mae Hills klaar is voor het grote publiek. De Antwerpenaar vult een flow die ons doet denken aan pakweg Tyler, The Creator aan met een sound die pop, hiphop en een stevige dosis ‘badass’ uitstraalt. Recent bracht hij zijn single “Lone Wolf” uit en net als de titel doet vermoeden, is dit een one-manproject waar ook de jongens van blackwave. fan van zijn.

Facebook

Manzo Soul

Sound Track wil nieuwe artiesten een kickstart bieden. Manzo Soul is een voorbeeld van een wel heel nieuwe artiest. Meer dan enkele clips op zijn Instagram zijn er momenteel niet te vinden over deze 22-jarige Antwerpenaar. Manzo Soul brengt binnenkort zijn eerste single “Ex” uit en belooft alvast soul met invloeden van moderne hiphop en trap te brengen.

Instagram

Shaka Shams

Antwerpen is rijk aan hiphop en net als enkele andere geselecteerden is Skaka Shams een van de grote talenten in dit genre. Het feit dat gevestigde waarden als Miss Angel en Blu Samu al met hem samenwerkten, bevestigt zijn enorme potentieel. Met slechts negentien jaren op zijn teller en toch enorm veel invloeden van oldschool rap, heeft Shaka Shams een enorm groeipotentieel.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Limburg op pagina 4.

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

Meltheads @ Trix: Storm in een vat energiedrank

Meltheads volgt op dit moment het modeltraject der Vlaamse bands. Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een tweede hoogste podiumplek in Humo’s…
LiveRecensies

We Are Open 2024 (Dag 2) @ Trix: Stevige koers vooruit

Na een succesvolle startdag van showcasefestival We Are Open tekenden we gisteren weer present voor de tweede dag. Opnieuw stond er een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.