Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 27/09

Selecties Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant gaat deze selectieronde door in Jeugdhuis Bunker in Glabbeek. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van JH Bunker en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Ace Karter

Ace Karter heeft al aardig wat ervaring opgedaan en dat resulteerde in een tweede plaats in de Humo’s Rock Rally 2016 bij het collectief Rewind. Nu doet hij het solo en noemt zichzelf ook wel Acewiththepace. Pace heeft hij genoeg en het zou ons niet verbazen dat hij in Vlaams-Brabant de boel op stelten gaat zetten en er een heus feestje van gaat maken. Het is dan ook niet te verwonderen dat dj Black Mamba deze rapper naar voor schuift.

Instagram

Bonzo

Bonzo, vernoemd naar de gestorven hond van de zanger, is een lo-fi collectief dat hun sterren op verschillende podia reeds verdiend heeft. Lo-fi wil zeggen met een eenvoudige klank, maar het moet daarom niet eenvoudig of simpel klinken. Het klinkt eerder zomers en leuk maar wel met de typische lo-fi klank. Geen klankvariaties, maar de ‘what you see, is what you get’ klank. Portland vond deze band een aanwinst voor deze wedstrijd. Dat kennen we toe aan de aanstekelijkheid van deze nummers en band.

Facebook

Dyce

Deze jongeman uit Leuven is al deel van Rewind, het collectief dat zilver haalde op de Humo’s Rock Rally 2016. Als kompaan van Ace Karter strijden ze vandaag niet samen voor een plekje in de finale, maar wel tegen elkaar. Dyce mixt iets meer andere invloeden in zijn muziek en dan komt er ook eens Reaggaton of r&b om de hoek loeren. Ook hier was dj Black Mamba fan en dat verbaast ons ook niet. Het zal clashen worden tussen deze rappers en benieuwd wie er aan het langste strootje trekt.

Facebook

MVNSI

MVNSI is eveneens een hiphopper die het ondertussen al aardig ver heeft geschopt en ook al nationale airplay heeft gekregen op Studio Brussel. Ook op Spotify is hij stilaan een vaste waarde aan het worden in vele lijstjes. De nummers die hij brengt klinken ook erg aanstekelijk en doen tegelijk donker en catchy aan. Geen doordeweekse hiphop, maar er zit zeker en vast genoeg oorworm in om deze nummers lekker te laten klinken. De vlotheid van deze nummers is prachtig uitgestald. En dat vond ook dj Black Mamba.

Facebook

Onionfuzz

Onionfuzz doet anders aan dan de naam doet vermoeden. Wij dachten dat het fuzzy stoner was, maar het bleek lo-fi gitaarmuziek te zijn met een aardige knipoog naar de jaren negentig. Ook dit genre blijkt erg in trek te zijn. Als je je toch wil onderscheiden van de menigte, moet je meer zijn dan een zoveelste wit schaap. En dat doen ze ook door af en toe op een andere manier op zoek te gaan naar andere invalshoeken. Als je verder gaat luisteren, kom je ook stevigere passages tegen die neigen naar Pearl Jam. Benieuwd naar hun invulling van de twintig minuten.

Facebook

STROOM

Stroom is een eenmansproject waar veel mensen bij betrokken zijn. Sebastiaan Simoens is met de teksten van Ine aan de slag gegaan en heeft er zijn muziek onder gezet. Meestal erg breekbaar, maar in dit genre neemt het je mee naar verschillende etages en reis je samen door naar verschillende bestemmingen. Deze bestemmingen zijn niet voor iedereen weggelegd, maar het minste wat je kan zeggen is dat het een boeiende reis gaat zijn. Maar net zoals Bavo van Den Broek denken we hetzelfde: ‘Boeiende uitdaging om dit eenmansproject live te brengen!’

Instagram

Luister op vi.be!


Meer info vind je op de site en Facebookpagina van Sound Track.

Dit artikel werd geschreven door Ann Mulleman, Wouter Vandeweyer, Quinten De Seranno en Simon Van Herzele.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.