Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 27/09

Selecties Limburg

Want to plug in? Het zal wel zijn! In Jeugdhuis Plug-In in Leopoldsburg kunnen de Limburgers terecht. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Jeugdhuis Plug-In en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Bronce

Onmogelijk dat deze band zo klein en onbekend zal blijven. Deze catchy pop/rock zoekt op verschillende manieren de weg naar het grote publiek en dat gaat hen ongetwijfeld lukken. Bronce brengt een meer poppy versie van Foals met dezelfde drive, maar wel met een ontzettend leuke aanstekelijkheid. Ze werden getipt door Portland, maar eigenlijk kan iedereen deze band tippen. De hoge toegankelijkheid en de goede muzikanten maken van Bronce ongetwijfeld een der favorieten. Dat ze ook al op Studio Brussel worden gedraaid, zal ongetwijfeld helpen.

Facebook

Chaz & Djalu

Als je twee Genkies samen laten rappen, dan is het natuurlijk op zijn Genks. Wat Italiaans-Limburgse poëzie gemengd met de populaire hedendaagse trap maakt dat deze gasten er ongetwijfeld een groot feestje van gaan maken. Door de moderne sound klinkt Chaz & Djalu heel internationaal, ook al is het Genks. Ooit grappige teksten, maar ook diepgaande teksten zorgen niet zomaar voor wat platte trap. Trap met inhoud, daar kunnen ze in Amerika nog wat van leren.

Facebook

Dirty Undies

Laat je niet misleiden door de eerste dertig seconden van onderstaande clip, want Dirty Undies maakt geen thrashmetal. Nee, Dirty Undies maakt de perfecte soundtrack voor een dansfeestje. Met zijn tienen is het podium goed gevuld en wordt er lustig op en af bewogen. Ska is de hoofdbrok, maar ook brassband en wat surfmuziek is aanwezig. Allemaal met de gemeenschappelijke factor dat je niet kan stilstaan op deze muziek, en daar komt nog bovenop dat je de zaal zal verlaten met een heel blij gevoel. En als Nathan Daems het voor ons tipt, dan is het muzikaal ook nog eens een topper!

Facebook

Jesse Nights

Na geveld te zijn geweest door een slepende ziekte begon Jesse Nights op zijn kamer muziek te maken. De invloeden die je hoort zijn onmogelijk te combineren, maar toch mengt deze jongeman trap, pop(punk) en singer-songwriter. Met een leuke vibe neemt hij je mee op zijn eigen reis en het gevoel dat hij je geeft, is dat van zijn droom. Soms zweverig, soms direct, maar altijd met een uitermate knap gevoel. Dat Colin V. Eeckhout deze selectie maakte, doet alleen maar vermoeden dat deze act puur op gevoel is gekozen, en dat lijkt ons terecht.

Facebook

https://soundcloud.com/jessenights/girlthatilove

Polyte

Aan ervaring geen gebrek. polyte werd al gedraaid op Studio Brussel en stond al AFF en Genk On Stage en deelde ook al letterlijk het podium met artiesten zoals Faisal en Tourist LeMC. Daar zal het dus niet aan kunnen liggen. Deze jonge dj/producer brengt hiphop met veel samples en klinkt vooral zeer internationaal. Black Mamba vond het alleszins geweldig en wie zijn wij om dat tegen te spreken. Hopelijk kan deze jongeman het live zo interessant brengen als het op plaat klinkt.

Facebook

Rian Snoeks

Met zijn zestienjarige leeftijd is deze rapper absoluut een van de jongste soloartiesten die we vandaag gaan kunnen bezichtigen. Het is rap pur sang, en dan denken we snel aan schunnige teksten en schaars geklede dames. Aan dit vooroordeel doet Rian niet aan mee en probeert een andere en diepgaandere vibe in deze muziek te leggen. Het is Nederlandstalige rap, maar toch gaan de teksten veel dieper dan de meeste teksten die je kan meerappen van eender welke hiphopper.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Vlaams-Brabant op pagina 5.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Meltheads @ Trix: Storm in een vat energiedrank

Meltheads volgt op dit moment het modeltraject der Vlaamse bands. Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een tweede hoogste podiumplek in Humo’s…
LiveRecensies

We Are Open 2024 (Dag 2) @ Trix: Stevige koers vooruit

Na een succesvolle startdag van showcasefestival We Are Open tekenden we gisteren weer present voor de tweede dag. Opnieuw stond er een…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.