Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 27/09

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niets minder dan 23 selectieronden. Daaruit zullen 46 finalisten overblijven en binnen enkele maanden zullen 18 winnaars uit de bus komen. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld in 2020.

Op 27 september vinden de derde selectierondes plaats. Op vijf verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel kan je opnieuw verschillende veelbelovende bands aan het werk zien. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. Alfabetisch geordend binnen elke provincie kom je te weten welke ambassadeur welke band getipt heeft, hoe de artiesten klinken en dus vooral waaraan je je op 27 september kan verwachten.

Selecties Brussel

De Brusselaars kunnen terecht in Zinnema in Anderlecht voor deze selectierondes van Sound Track. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Zinnema en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

A z e r t y klavierwerke

Alan Van Rompuy brengt elektronische muziek met een afkeer voor het alledaagse. Onder de naam A z e r t y klavierwerke gooit hij immer hoge en vooral verwarde ogen. Dit soloproject leverde hem al een eerste fullalbum op en daarmee werd meer dan duidelijk dat hij eindeloos kan blijven boeien met zijn intrigerende klanken. Vruchteloos Gehamer wierp wel degelijk zijn vruchten af. Ook Roman Hiele kan Alan Van Rompuys kronkelende creaties pruimen. Benieuwd wat het Brusselse publiek van zijn intens gehamer zal vinden.

Facebook

PEGA

Ooit gestart als zeskoppige vrouwelijke band, maar ondertussen is deze groep gehalveerd en doet deze bezetting dienst als een post-punk-noise-crazy-whatever ensemble. Deze stijl is onmogelijk te beschrijven en dat maakt deze meteen een leuke om naar uit te kijken. Als ze nu weten de juiste nummers te kiezen voor de twintig minuten, dan zal PEGA zeker en vast een kanshebber zijn voor de liefhebber van ‘het mag eens wat anders zijn’. Laat je verrassen door dit trio dat je ongetwijfeld vlot zal inpakken met hun rock ‘n’ roll attitude.

Facebook

Leonore

In eerste opzicht lijkt het allemaal heel braaf en zoetjes. Toch zit er in Leonore meer dan deze twee elementen. Naast dat brave en gepolijste zit er ook een ranzig randje aan. Niet verwonderlijk dat Ayco Duysters deze band tipte. Want hier zit een ongelooflijke gelaagdheid in. Nu, dat verbaast ons niet met zo’n ervaren muzikanten die zangeres Chloé Nols begeleiden. Leonore brengt ook al aardig wat podiumervaring met zich mee, en tel daarbij hun airplay bij Studio Brussel en dan zou het ons niet verbazen dat we hiermee een kandidaat voor de finale hebben.

Facebook

DILLY

Met zijn twee zijn ze, maar ongetwijfeld zal je blik grotendeels gericht zijn op zanger Kevin Champt. Hij staat als een soort diva op het podium en zal er alles aan doen om zo de blik op het podium te houden. Wil dat dan zeggen dat de muziek bijkomstig is? Nee, want dit duo doet alles op een zweverige manier klinken en dat allemaal ondersteund door een elektronische sound die het geheel volledig maakt. We zijn ontzettend benieuwd of Dilly kan brengen wat we ervan verwachten.

Facebook

Luister op vi.be!

Ontdek de geselecteerde bands in Oost-Vlaanderen op pagina 2.

Related posts
LiveRecensies

We Are Open 2024 (Dag 2) @ Trix: Stevige koers vooruit

Na een succesvolle startdag van showcasefestival We Are Open tekenden we gisteren weer present voor de tweede dag. Opnieuw stond er een…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.