Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Into The Surf”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Binnen iets meer dan een maand worden fans van Foals verwend met een tweede plaat dit jaar. Everything Not Saved Will Be Lost Part 2 komt dan namelijk uit, en het zou een iets donkerdere en meer toegankelijke plaat worden dan dat eerste deel. Die belofte konden we al horen op de eerste twee nummers van de plaat. “Black Bull” was furieus en “The Runner” bracht de aanstekelijke vibe van de band in combinatie met strakke gitaren naar voor. Nu komt de groep met “Into The Surf” op de proppen, een vervolg op “Surf, Pt. 1” van de eerste plaat.

Op “Into The Surf” gaat het er iets gezapiger aan toe. Een zachte synth wordt begeleid door enkele zeer dramatische gitaren die een bepaalde desolate sfeer laten weerklinken. Je gaat op zoek naar iets van power in de song, maar eigenlijk moet je de intimiteit gaan opzoeken. Eens je jezelf daardoor laat omarmen, ben je helemaal mee en voelt “Into The Surf” aan als een zachte golf over je hoofd. Niet de beste song van de tweede plaat, maar wel eentje dat toont dat het niet allemaal heel hard zal gaan op die nieuwe plaat. Benieuwd hoe deze song zich in het geheel zal mengen.

3673 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.