Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “The Runner”

© CPU – Cédric Depraetere

Foals is klaar om 2019 helemaal te beheersen. Nadat de groep in maart met Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 op de proppen kwam, zijn ze nu al klaar om het tweede deel op ons los te laten. Het zou furieuzer gaan worden, en op “Black Bull” maakten ze die belofte meer dan waar. Nu is er een opvolger met “The Runner”, en oja ook hier is het alle hens aan dek. Nog iets meer dan een maand wachten en dan is het zover, op 18 oktober verschijnt het tweede deel van de Foals-saga, iets om naar uit te kijken.

Al van bij het begin is er de herkenbare vettige baslijn die alles eigenlijk opentrekt. Hierdoor merk je ook een bepaalde groove in de song, maar toch klinkt het allemaal lekker hard. Het zullen de vuile effecten zijn die ervoor zorgen dat je voelt dat er een explosie aan moet komen. Het refrein begint eerst nog tamelijk braaf, maar het tweede deel is er een waarin ze de gitaren laten zegevieren. Niet extreem explosief, wel catchy en vooral toegankelijk op een manier dat enkel Foals dat kan. Het hoeven dus niet altijd gierende gitaren te zijn bij Foals, zolang ze hun vettig geluid behouden zijn wij tevreden.

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat - "Hypercolour" (feat. Yannis Philippakis)

Foals was vorig jaar alomtegenwoordig dankzij de release van Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en later nog eens Part 2. De band…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.