Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Into The Surf”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Binnen iets meer dan een maand worden fans van Foals verwend met een tweede plaat dit jaar. Everything Not Saved Will Be Lost Part 2 komt dan namelijk uit, en het zou een iets donkerdere en meer toegankelijke plaat worden dan dat eerste deel. Die belofte konden we al horen op de eerste twee nummers van de plaat. “Black Bull” was furieus en “The Runner” bracht de aanstekelijke vibe van de band in combinatie met strakke gitaren naar voor. Nu komt de groep met “Into The Surf” op de proppen, een vervolg op “Surf, Pt. 1” van de eerste plaat.

Op “Into The Surf” gaat het er iets gezapiger aan toe. Een zachte synth wordt begeleid door enkele zeer dramatische gitaren die een bepaalde desolate sfeer laten weerklinken. Je gaat op zoek naar iets van power in de song, maar eigenlijk moet je de intimiteit gaan opzoeken. Eens je jezelf daardoor laat omarmen, ben je helemaal mee en voelt “Into The Surf” aan als een zachte golf over je hoofd. Niet de beste song van de tweede plaat, maar wel eentje dat toont dat het niet allemaal heel hard zal gaan op die nieuwe plaat. Benieuwd hoe deze song zich in het geheel zal mengen.

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat - "Hypercolour" (feat. Yannis Philippakis)

Foals was vorig jaar alomtegenwoordig dankzij de release van Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en later nog eens Part 2. De band…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.