Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Into The Surf”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Binnen iets meer dan een maand worden fans van Foals verwend met een tweede plaat dit jaar. Everything Not Saved Will Be Lost Part 2 komt dan namelijk uit, en het zou een iets donkerdere en meer toegankelijke plaat worden dan dat eerste deel. Die belofte konden we al horen op de eerste twee nummers van de plaat. “Black Bull” was furieus en “The Runner” bracht de aanstekelijke vibe van de band in combinatie met strakke gitaren naar voor. Nu komt de groep met “Into The Surf” op de proppen, een vervolg op “Surf, Pt. 1” van de eerste plaat.

Op “Into The Surf” gaat het er iets gezapiger aan toe. Een zachte synth wordt begeleid door enkele zeer dramatische gitaren die een bepaalde desolate sfeer laten weerklinken. Je gaat op zoek naar iets van power in de song, maar eigenlijk moet je de intimiteit gaan opzoeken. Eens je jezelf daardoor laat omarmen, ben je helemaal mee en voelt “Into The Surf” aan als een zachte golf over je hoofd. Niet de beste song van de tweede plaat, maar wel eentje dat toont dat het niet allemaal heel hard zal gaan op die nieuwe plaat. Benieuwd hoe deze song zich in het geheel zal mengen.


25 september 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief