FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

© CPU – Nathan Dobbelaere

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle vooral bij de popfans in de smaak zullen gevallen zijn, schotelt Pukkelpop deze keer een iets bredere waaier aan genres voor. De elf nieuwe namen zijn verspreid tussen vrijdag, zaterdag en zondag en beloven stuk voor stuk erg sterke concerten.

Op vrijdag zal eerst en vooral rijzende tieneridool YUNGBLUD zijn uitstekende livereputatie kracht bij komen zetten in Kiewit. Daarnaast zal de Britse popster Years & Years voor wat extra dansbaarheid zorgen. Verder komt ook het Duitse trio Moderat op vrijdag tonen wat voor sterke muzikanten ze zijn. Ook zaterdag belooft heel wat goeds, want met Joost staat er alvast een graag geziene Nederlander op de planken die het festival zal kunnen doen ontploffen. Fans van afrobeat hebben met de Nigeriaanse sensatie Rema ook een concertje om naar uit te kijken.

Nog op zaterdag komt Bicep met een liveshow de wei in trance brengen. Voor wie het liever iets harder heeft en al graag eens een moshpit induikt, komt Turnstile, na hun passage op de mainstage van Werchter vorig jaar, nog eens aan sneltempo trommelvliezen scheuren. Ook op zondag is er ruimte voor de betere gitaren, want zowel Dropkick MurphysKing Gizzard & The Lizard Wizard, als Foals komen langs. Ten slotte kan er stevig gebeukt worden op de technobeats van Reinier Zonneveld. Karren maar!

Pukkelpop 2023 gaat door van 17 tot en met 20 augustus. De ticketverkoop start volgende week woensdag 15 februari om 13.00u. Voor een dagticket betaal je €119, voor vier dagen festival komt een combi op €265. Ook voor de liefhebbers van overnachting is er nieuws: Camping Relax schuift dichterbij en ligt nu schuin tegenover het festivalterrein, op een kleine 5 minuutjes wandelen. Voor meer informatie ben je op de website van het festival alleszins aan het goede adres.

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustus: Billie Eilish – Moderat – Years & Years YUNGBLUD 

Zaterdag 19 augustus: Angèle – Anne-Marie – Bicep (Live) – Joost Rema Turnstile 

Zondag 20 augustus: Dropkick Murphys – Florence + The Machine – Foals – King Gizzard & The Lizard Wizard  Reinier Zonneveld (Live) – The Killers   

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

CORE Festival vult affiche aan met Moderat, JPEGMAFIA en meer!

De zomer komt steeds dichterbij en de festivalaffiches bijgevolg alsmaar meer gevuld. CORE Festival zal in België een van de eerste grote…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

boygenius, Compact Disk Dummies, Bombay Bicycle Club en 14 andere nieuwe namen voor Pukkelpop!

Zoals het intussen de gewoonte is geworden, lost Pukkelpop ook deze woensdag een handvol nieuwe namen voor komende editie. Dit keer komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.