FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

© CPU – Nathan Dobbelaere

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle vooral bij de popfans in de smaak zullen gevallen zijn, schotelt Pukkelpop deze keer een iets bredere waaier aan genres voor. De elf nieuwe namen zijn verspreid tussen vrijdag, zaterdag en zondag en beloven stuk voor stuk erg sterke concerten.

Op vrijdag zal eerst en vooral rijzende tieneridool YUNGBLUD zijn uitstekende livereputatie kracht bij komen zetten in Kiewit. Daarnaast zal de Britse popster Years & Years voor wat extra dansbaarheid zorgen. Verder komt ook het Duitse trio Moderat op vrijdag tonen wat voor sterke muzikanten ze zijn. Ook zaterdag belooft heel wat goeds, want met Joost staat er alvast een graag geziene Nederlander op de planken die het festival zal kunnen doen ontploffen. Fans van afrobeat hebben met de Nigeriaanse sensatie Rema ook een concertje om naar uit te kijken.

Nog op zaterdag komt Bicep met een liveshow de wei in trance brengen. Voor wie het liever iets harder heeft en al graag eens een moshpit induikt, komt Turnstile, na hun passage op de mainstage van Werchter vorig jaar, nog eens aan sneltempo trommelvliezen scheuren. Ook op zondag is er ruimte voor de betere gitaren, want zowel Dropkick MurphysKing Gizzard & The Lizard Wizard, als Foals komen langs. Ten slotte kan er stevig gebeukt worden op de technobeats van Reinier Zonneveld. Karren maar!

Pukkelpop 2023 gaat door van 17 tot en met 20 augustus. De ticketverkoop start volgende week woensdag 15 februari om 13.00u. Voor een dagticket betaal je €119, voor vier dagen festival komt een combi op €265. Ook voor de liefhebbers van overnachting is er nieuws: Camping Relax schuift dichterbij en ligt nu schuin tegenover het festivalterrein, op een kleine 5 minuutjes wandelen. Voor meer informatie ben je op de website van het festival alleszins aan het goede adres.

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustus: Billie Eilish – Moderat – Years & Years YUNGBLUD 

Zaterdag 19 augustus: Angèle – Anne-Marie – Bicep (Live) – Joost Rema Turnstile 

Zondag 20 augustus: Dropkick Murphys – Florence + The Machine – Foals – King Gizzard & The Lizard Wizard  Reinier Zonneveld (Live) – The Killers   

154 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MCR-T & Joost - "Buurman Uit Berlijn"

Al te serieus zijn de klanken die de Duitse MCR-T naar buiten brengt niet altijd, maar dat je er een feestje op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.