Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Black Bull”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Begin dit jaar maakte Foals de belofte om twee albums uit te brengen in 2019. Het eerste deel, Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1, verscheen begin maart. Het tweede deel, logischerwijs Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2, komt er aan op 18 oktober. Net zoals bij dat eerste album, werd er nu alweer volop geteased naar nieuw werk en vandaag komt die er in de vorm van het furieuze “Black Bull”. De band had alvast beloofd een stevigere plaat te maken, en maakt hiermee alvast heel wat waar.

Al van bij het begin vliegen de riffs je rond de oren en eens we bij het refrein komen, weten we zeker dat Foals hiermee een stadionanthem voor de toekomst heeft gemaakt. Yannis is furieus en neemt nergens gas terug, maar ook de gitaren blijven in het rond gieren. Wanneer er na een tweetal minuten een kleine opbouw in het nummer wordt gebracht, zijn we zeker dat we hier live de laatste moshpit nog niet hebben gezien. De “Black Bull” van Foals is er een die je zo doorheen schudt en nog eens blijft doorrammen ook.

Tracklist:

1. Red Desert
2. The Runner
3. Wash Off
4. Black Bull
5. Like Lightning
6. Dreaming Of
7. Ikaria
8. 10,000 Feet
9. Into the Surf
10. Neptune

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.