Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX ft. HAIM – “Warm”

Charli XCX vuurt singles af aan een hoog tempo. In oktober vorig jaar verscheen “1999” (met Troye Sivan) en ondertussen heeft ze dit jaar al heel wat nummers laten horen uit haar komend album Charli. Zo was er “Blame It On Your Love” (met Lizzo) en “Gone” waar Christine and the Queens haar aandeel in had. Beiden samenwerking met een sterk resultaat, maar met “Cross You Out” legden Charli en Sky Ferreira nog wat hoger. In tegenstelling tot de voorgaande singles, werkt Charli deze keer niet samen met één zanger(es), maar door ze de studio in met maar liefst drie vrouwen. Ondanks dat de HAIM zusjes op “Summer Girl” een iets rustigere richting insloegen, gaan ze deze keer met Charli XCX mee op haar elektronisch geluid.

Nochtans klinkt “Warm” is iets lichter en rustiger dan de vorige singles van Charli XCX. Hoewel het nummer duidelijk de stempel van Charli XCX staat, wist ook HAIM haar invloed uit te oefenen. Het is even wachten op de zachte engelenstem van Danielle Haim, die staat in groot contrast met de filter die we vaak op Charli’s stem te horen krijgen en dus is er een duidelijk onderscheid tussen de zangeressen. Iets dat op bijvoorbeeld “Gone” meer ambigu was. Niet alleen de stemmen zijn complementair, maar ook de beats die met XCX haar stem samengaan worden grotendeels vervangen door percussie van het trio. Bij een eerste luisterbeurt stelt “Warm” wat teleur na het fantastische “Cross You Out” en “Gone”, maar Charli en haar angels weten met het nummer een mooie samenwerking tussen beiden te creëren. Niet gemakkelijk als je je bedenkt hoe anders de dames klinken op hun eigen platen.

Charli XCX: Facebook / Instagram / Website

HAIM: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1015 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HYRA - "Seventh Heaven"

Veel mensen associëren vooral PC Music en Charli XCX aan hyperpop, maar er zijn nog heel wat leuke artiesten die binnen het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Golin - "Rowdy"

K-pop is reeds beroemd en berucht dankzij grootheden als BTS en BLACKPINK, maar het wordt stilaan tijd dat er wat meer aandacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.